• DOLAR 32.293
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2398.675
  • ...
Ankara'da toplu taşıma seferlerine yeni düzenleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elektrik Gaz Otobüs (EGO) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınacak önlemler Kapsamında ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararına istinaden, toplu taşıma araçları servislerinde yeni düzenlemeye geçildiği belirtildi.

Açıklamada “Anılan kararda belirtildiği üzere, toplu taşıma araçlarına “Yolcu oturma kapasitesinin” azami yüzde 50’si kadar yolcu alınabilmesi ve oturanların yarısı kadar yolcunun da ayakta taşınabilmesine imkan sağlayacak tedbirler kapsamında, 13 Nisan 2020 Pazartesi günü sabah saat 06.00’dan itibaren; Otobüslerde kışlık servis programına geçilecek ve bütün hatlarda, EGO otobüsleri tam kapasite ile hizmet verecektir.Raylı Sistemlerde (Metro ve ANKARAY), hafta içi günlerde ‘Pik saatler’  tabir edilen 07.00-09.30 ve 16.00-20.30 arasında, 7 dakika sefer aralığı uygulaması yapılacaktır. Kalan saatlerde ise 15 dakikada bir sefer olacaktır. Güncellenmiş servis güzergahlarına yarın sabahtan itibaren EGO CEP’TE’den ulaşılabilir.” denildi.

Maske takmayanlar toplu taşımaya alınmayacak

açıklamada, ayrıca toplu taşıma araçlarında maske takılmasının zorunlu tutulması, maske kullanmayanların toplu taşıma araçlarına alınmayacak olması nedeniyle, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tedbirli olmaları gerektiği hatırlatıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir