• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Dün gece kaç kişi sokağa çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’ya konuşan İçişleri bakanı Süleyman Soylu, “Yasak kararını açıklayan ülkelerin hangi saatte aldıklarını hatırlıyor musunuz?” diye sordu.

Bakan, şöyle devam etti: “Tecrübe önümüzde. Erken saatte açıklasaydık, bazı ülkelerde gördüğümüz, izlediğimiz gibi marketlere akın olsaydı daha mı iyi olacaktı? Yağmalarcasına marketlerden tuvalet kâğıtlarına, gıda malzemelerine nasıl hücum edildiğini bir hatırlayın. Böyle bir ortam çok daha mı iyi olurdu, yoksa daha mı kötü olurdu?”

Soylu, dün akşam 1-1.5 saat içinde marketlere akın eden insan sayısının abartılacak boyutta olmadığını ifade etti. Bakan, “250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu” dedi.

Sarıkaya, karardan önce, benzer uygulamaları yapan ülkelerin incelendiğini, kararın Bilim Kurulu’ndaki tartışmaların ardından alındığını yazdı.

Yasak kararının dün akşam saat 22:00 sıralarında duyurulması üzerine binlerce kişi market ve fırınlara koşmuş ve koronavirüsün yayılmasını önleme adına alınan tüm önlemleri hiçe saymıştı...

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir