• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dezenfektan üretimine devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyayı kısa bir sürede etkisi altına alan Covid-19 dolayısıyla aşırı bir şekilde talep olan dezenfektan ve kolonya üretimine devam eden Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Meral Küçüker, insanlığa hizmet etmenin verdiği mutluluğu yaşadıklarını belirtti.

"Yüzey dezenfektanı, el dezenfektanı ve kolonya üretimlerimiz hızla devam ediyor"

Okulun laboratuvar bölümünde günlük 10 ile 15 ton arasında dezenfektan ürettiklerini belirten Küçüker "Dünyada ve ülkemizde hızla yayılmakta olan Coronavirüs vakasıyla mücadele ediyoruz. Bu kapsamda biz de bölümümüzün öğretmen ve öğrencileri olarak, üzerimize düşen görevi elimizden geldiğince yapmaya gayret ediyoruz. Yüzey dezenfektanı, el dezenfektanı ve kolonya üretimlerimiz hızla devam ediyor. Bakanlık tarafından yayınlanan yasal uyarı gereğince öğrencilerimiz artık okula gelemiyor. Öğretmenler ve okul idarecileri olarak ekip halinde bu işi yürütmeye çalışıyoruz." dedi.

 

"Talebe göre kolonya ve el dezenfektanı da üretiyoruz"

El dezenfektanının daha maliyetli olmasından dolayı az ürettiklerini belirten Küçüker, "Yüzey dezenfektanı ile Adıyaman'daki bütün okulların, kamu kuruluşlarının, hastanelerin ve eczanelerin ihtiyacını karşıladık. Özel sektörlerin de dezenfektan ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İl dışındaki birçok kamu kurum ve kuruluşlarına da dezenfektan gönderiyoruz. Bizim için zor ve yorucu bir süreç ama kesinlikle bundan gocunmuyoruz. Çünkü bu ülkenin vatandaşı olarak herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerekiyor. Günlük dezenfektan üretimimiz 10 ile 15 ton arasında. İhtiyaca ve siparişe göre değişiyor. El dezenfektanını daha sınırlı üretiyoruz. Maliyeti daha yüksek olduğundan fazla üretemiyoruz. Piyasanın çok altında bir fiyatla versek de yüzey dezenfektanı kadar üretemiyoruz. İhtiyaç doğrultusunda üretiyoruz. Bunun yanı sıra kolonya üretimi de yapıp ihtiyaç olan yerlere gönderiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir