• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
1 Milyon Karneye, 2 Milyon Kitap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -Kampanya ile 2010-2011 öğretim yılının sona erdiği 17 Haziran`dan itibaren, Türkiye ve KKTC`deki herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini getiren tüm ilköğretim öğrencilerine, bu yıl doğumunun 100. yılı kutlanan Rıfat Ilgaz`ın "Halime Kaptan" eseri ile "Küçük Mavi Gezegen" kitabı armağan edilecek.


Bu yıl dağıtılacaklarla birlikte "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyasında dört yılda 5 milyon kitap çocuklarla buluşturulmuş olacak. Kampanya dahilinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da "Braille alfabesi" ile basılan kitaplar, görme engelli çocuklara eğitim veren okulların kütüphanelerine hediye edilecek.


İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, düzenlenen basın toplantısında, üç yıl boyunca her öğretim yılı sonunda 1 milyon öğ renciye 1 milyon kitap armağan eden bankanın, bu yıl öğrencilere iki kitap hediye edeceğini söyledi.
Türkiye`de 25 milyonu aşan bir çocuk nüfusu bulunduğuna işaret eden Özince, çocuk nüfusunun yoğunluğunun gelişimi için gerekli imkanların da zorunlu kıldığını, kitapların çocukların dünyayı tanımasında, hayal güçlerinin ve kişiliklerinin gelişiminde çok önemli bir işlev üstlendiğini vurguladı.


Teknolojik gelişmeler, televizyon, bilgisayar ve internet gibi görselliği ağır basan iletişim araçlarının aşırı ve yanlış kullanımı nedeniyle çocuklarda kitap okuma alışkanlığının yeterince gelişemediğine dikkati çeken Özince, kampanya ile çocukların sağlıklı gelişimine katkıda bulunmayı ve okuma alışkanlığının erken yaşlarda kazanılmasını sağlamayı amaç ladıklarını söyledi.
Şimdiye kadar kampanya ile 3 milyon kitap dağıttıklarını anlatan Özince, Rıfat Ilgaz`ın "Halime Kaptan" eserinin Milli Eğitim Bakanlığının "100 temel eseri" arasında yer aldığını söyledi.

-ADNAN BALİ-
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de kampanyanın fikir babas ının Ersin Özince olduğunu, kitabın, okuyan ve sorgulayan gençlere yapılacak en büyük yatırım olduğunu vurgulayarak, "Karne notuna bakılmaksızın 1 milyon karneye 2 milyon kitap hediye ediyoruz. Kitap konusunda iltimas yapıyoruz" dedi.


Çocuklara tanınmış dünya eserleri ile birlikte ülke yazarlarının da tanıtılması ve okutulması gerektiğine inandıklarını dile getiren Bali, genç kuşakların kendi kültürel değerleriyle insanlık aleminin değerleri arasında bir bağ kurarak, birer dünya insanı olarak yetişmeleri gerektiğini düşündüklerini ifade etti.


Okuma alışkanlığını geliştirmenin çocuklar açısından önemine değinen Bali, şöyle devam etti:
"Ülkemizde daha çok çocuğun nitelikli kitaplarla buluşmasına, okuyan ve sorgulayan gençlerimizin yetişmesine yapılacak her katkı, ülkemizin geleceğine yapılan en değerli yatırımdır. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları da bu önemli sorumluluğun bilincinde olarak yetkin editörlerinin seçimiyle, her yaş grubuna uygun içerik ve görsellikte, üst düzey kağıt ve baskı kalitesi taşıyan çocuk kitapları yayımlamaya devam etmektedir."

-"İLK DEFA DERS KİTAPLARI DIŞINDA KİTAP GÖRECEK"-
Gazeteci-yazar Doğan Hızlan da "Öyle çocuklar var ki belki ders kitapları dışında ilk kez bir kitap görecek ve okuyacak. Onun için etkisi ve yaşamındaki izdüşümü çok önemlidir ve silinmez" diye konuştu.
Rıfat Ilgaz`ın oğlu Aydın Ilgaz da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "100 temel eserden biri" kabul edilen "Halime Kaptan" eserinin, Kurtuluş Savaşı döneminde Kastamonu Cide, dolayısıyla Karadeniz`de "doğasına uygun yaşam süren bir kadının dik duruşunu" anlattığını söyledi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir