• DOLAR 32.525
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2487.904
  • ...
SON DAKİKA
Yunanlı Doktor Ambulans Uçakla Ülkesine Götürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÇANAKKALE -Sağlık Bakanlığı, Çanakkale`nin Gökçeada ilçesinde kalp krizi geçiren Yunanistanlı doktor Andronikos Gkatsonis (66) için seferber oldu. Gkatsonis, Sağlık Bakanlığı`nın tahsis ettiği ambulans uçakla Selanik`e götürüldü.


Gkatsonis, Gökçeada ilçesindeki Zeytinli köyü Pananiya Kilisesi`nin yeni papazının göreve başlaması sebebiyle geçtiğimiz pazar günü düzenlenen ayine katılmak için adaya geldi. Andronikos Gkatsonis, akşam kaldığı otelde kalp krizi geçirdi. İlk olarak ada hastanesine kaldırılan doktor Gkatsonis, hayati tehlikesi bulunduğu için 112 Acil ambulans helikopteri ile Çanakkale Devlet Hastanesi`ne getirildi. Helikopterden ambulansa alınan Gkatsonis`in kalbi burada 8 dakika durduktan sonra sağlık ekiplerinin gayretli çalışması sonrası yeniden atmaya başladı. Yoğun bakıma alınan Yunanistanlı doktora Türk meslektaşları iki gün boyunca tedavi uyguladı. Yavaş yavaş kendine gelen Gkatsonis`in ailesi, hastalarını ülkelerine götürmeye karar verdi.

Bu sefer devreye ambulans uçak girdi. Sağlık Bakanlığı`nın tahsis ettiği ambulans uçak Çanakkale Havaala`nına gelerek Selanik Devlet Psikiyatri Hastanesi Başhekimi Dr. Andronikos Gkatsonis`i Selanik`e götürdü. Türk hekimlere teşekkür eden Yunanistanlı doktorun avukat kardeşi Stergios Gkatsonis, Türk yetkililerin olağanüstü bir gayret ve çaba içine girdiklerini, kardeşini ölümden döndüren Türk hekimlerine ve Sağlık Bakanlığı`na minnettar olduklarını belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir