• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Başörtüsü İçin 26 Bakana 26 Bin Dilekçe Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Aktif-Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Veysel Öncel, kamuda başörtüsünün serbest bırakılması ve Kamu hizmeti sunulan bütün kurumlarda, insanların ibadetlerini rahatça yapabilmelerine olanak sağlayacak düzenlemelerin bir an önce yapılması için 26 bakana, 26 bin dilekçe kampanyası başlattıklarını belirtti.

 

Kampanyaya herkesin destek vermesini isteyen Öncel, "Başörtüsünü yasaklayan yönetmeliğin bir an önce kaldırılmasını, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bayan personellerin başörtüsüyle görevlerini yapmalarını mümkün kılacak düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Söz konusu taleplerin ideolojik ve siyasi tartışmaların dışında insani bir ihtiyaç olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

 

Artık Şekil Yerine Verimle İlgilenme Zamanı
Artık şekil yerine verimle ilgilenme zamanı olduğunu belirten Öncel, "Kişilerin kıyafetiyle, ayakkabısıyla uğraşma yerine ortaya koydukları performanslarla değerlendirilmesinin zamanıdır. Biz bugün toplumu ayrıştıran bu uygulamanın son bulması için herkesi ama herkesi, bakanlıklara sunacağımız dilekçenin altına imza atmasını bekliyoruz. Dilekçeleri 15 Ocak 2013`e kadar şahsen şubemize veya kurumlardaki temsilcilerimize herkes teslim edebilir. "ifadelerini kullandı. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir