• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Bursa`da Eğitim Kampusu Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, işadamı Rafet Kahraman tarafından yaptırılan Nilüfer Rafet Kahraman Liseleri Eğitim Kampusu`nun resmi açılışını yaptı.

Yoğun yar yağışının altında gerçekleştirilen açılışa Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Milletvekilleri, İl Emniyet Müdürü A. Osman Kahya, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Kaymakamlar, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kar yağışına işaret ederek, bu anın unutulmaz bir hatıra olduğunu söyledi.

Arınç, bütçeden eğitim için 50 katrilyon lira pay ayrıldığını, fakat bunun bile yeterli olmadığını, eğitim için her kesimin desteğinin şart olduğunu söyledi. Okulun yapımında büyük emeği geçen Rafet Kahraman ve eşi Hafize Kahraman`a teşekkür eden Arınç, cehaletin bütün kötülüklerin başı olduğunu belirtti. Bilgi ve eğitimle ilgili bir hadis-i şerif okuyan Arınç, bilginin artırılmadığı günün boşa geçtiğini ifade etti.

Ölümsüzler Kervanına altın bir halka daha eklendiğini belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, insanların hayırlısının insanlara faydalı olan olduğuna işaret etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kürsüye çağırdığı Kahraman ailesi ve protokol mensuplarıyla birlikte açılış kurdelesini kesti. Arınç, elini öptüğü hayırsever işadamı Rafet Kahraman`a teşekkür plaketi ve çiçek verdi. Daha sonra öğrencilerin alkışları eşliğinde okula giren Arınç, akıllı tahtada tabletlerle eğitim gören 9. sınıf öğrencilerinin sınıfını ziyaret etti. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir