• DOLAR 32.236
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2459.281
  • ...
Bakan Soylu açıkladı: Otobüsler için sıkıyönetim ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen "Kara Yolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eşgüdüm Kurulu 5. Toplantısı"na katıldı.

ALMANYA’DA TRAFİK KAZASI FAZLA ÖLÜM ORANI DÜŞÜK

Dünyada her yıl trafik kazalarında ortalama 1 milyon 350 bin kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Soylu, kara yolu güvenliği meselesinin, sadece Türkiye'de değil küresel ölçekte de önemli bir problem olarak algılanan ve çözülmeye çalışılan bir sorun olduğunu ifade etti. Almanya'da 2018'de meydana gelen 2,6 milyon trafik kazasında 3 bin 275 kişinin hayatını kaybetmesine karşın, aynı yıl Türkiye'de meydana gelen 1,2 milyon trafik kazasında 6 bin 675 kişinin can verdiğini belirten Soylu, Almanya'daki kaza sayısının Türkiye'den fazla olmasına rağmen can kaybının daha az olduğuna dikkati çekti.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLERİN KAZA ORANLARI DAHA YÜKSEK!

Şehirlerarası otobüs taşımacılığının halen istedikleri seviyeye gelmediğini söyleyen Soylu, Türkiye'deki tüm araçların içinde kazaya karışanların oranının yüzde 1,2, tüm otobüsler içinde kazaya karışan otobüslerin oranının yüzde 2,8, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan tüm otobüsler içinde kazaya karışanların oranı ise yüzde 6,4 olduğunu bildirdi. Soylu, şöyle devam etti: " Herkes sorumluluklarını yerine getirsin. Bizim milletimize karşı hepimizin ayrı sorumluluğu var. Kuralları uygulamamak, otobüs şoförü maliyetinden kaçacağım diye otobüs şoförü çalıştırmak değil, ehliyet kiralayarak takografa iki-üç ehliyet takarak meselenin çözümünü cebinize girecek paranın artırılmasında bulabilirsiniz ama biz insanların hayatlarını tehlikeye attırmayacağız. Kaza yapanların yanı sıra bir de ucuz yakıt ve diğer sebeplerle çıkan otobüs yangını vakaları var. Burada sektörün artık kendisini sorgulamasını istiyoruz. Sektörün halen bu rakamlarda gezinmesi, halen beklediğimiz standartlara gelmemesi, bizim açımızdan kabul edilebilir bir mesele değildir." "Bu bir zihniyet meselesidir, bu zihniyetin artık değişmesinin zamanı gelmiştir" ifadesini kullanan Soylu, "Otobüsler açısından mart ayından itibaren yılsonuna kadar ölçekleyebileceğimiz, ölçümünü yapabileceğimiz tüm yerlerde sıkıyönetim ilan edilmiştir." dedi. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir