• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD Taliban Komutanını Şehid Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan sınırındaki Pakistan aşiret bölgelerinde düzenlenen iki ABD insansız uçak saldırısında, aralarında Taliban komutanlarından Molla Nazır`ın da olduğu 13 kişinin şehid olduğu bildirildi

Pakistanlı istihbarat yetkilileri ile ateşkes görüşmelerinde rol alan üst düzey Taliban komutanı Molla Nazır`ın, Güney Veziristan`daki ABD saldırısında öldüğü kaydedildi.

Pakistanlı yetkililer, Nazır`ın evinin bulunduğu bölgeye düzenlenen iki ayrı saldırıda Taliban komutanı ile birlikte 12 sivilin de hayatını kaybettiğini belirtti.

Molla Nazır`a yönelik saldırının ABD ile Taliban`ın müzakereyi konuştuğu döneme denk gelmesi dikkat çekerken, görüşmelerdeki önemli isimlerden birinin öldürülmesi "büyük bir başarısızlık" olarak nitelendi.

Nazır 2007 yılında İslamabad ile bir barış anlaşmasına varmış, Pakistan Talibanı ile gerilimli ilişkileri olan bir isimdi. Taliban komutanının Hakkani grubu ile yakın olduğu da iddia ediliyor. Saldırılar sırasında ölenler arasında iki önemli yardımcısı, Atta Ullah ve Rafey Han`ın da bulunduğu kaydediliyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir