• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
`Çakallar, Aslan Avlayamaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin "en çok arananlar" arasında saydığı Afganistan eski Başbakanı Gülbeddin Hikmetyar, 4 aylık bir görev için Afganistan`da bulunan İngiltere tahtının üç numaralı veliahtı Prens Harry`ye ağır eleştiride bulundu. Prens Harry`ye "Çakal" benzetmesi yapan Hikmetyar, Prens`in kafayı çekip masum insanları öldürmek istediğini söyledi. Hikmetyar, İngiliz "istilacıların", 2014 yılında ülkeyi terk edene kadar daha yoğun bir şekilde saldırıya uğrayacaklarını söyledi.

İngilizler hala 19. yüzyılda yaşıyor

Pakistan-Afganistan sınırındaki karargâhında Daily Telegraph gazetesine konuşan Hikmetyar, "Prens, hiç utanmadan helikopterden mücahit avlayacak. Ama şu basit gerçeği anlamıyor, Afgan aslan ve kartallarını avlamak kolay değildir. Çakallar, aslan avlayamaz. İngilizler hâlâ, 18-19. yüzyıl hayali kuruyor, elçileri genel vali gibi kabul görsün, prensleri üniformasıyla insan avına çıksın ve alışık oldukları şeytani rolü oynasın istiyorlar" dedi.

Prens saldırından son anda kurtuldu

Geçtiğimiz günlerde Prens Harry`nin kaldığı askeri üsse yapılan saldırıya atıf yapan Hikmetyar, "Mücahitlerin ABD üssüne yaptıkları saldırı sırasında Prens kendisinin avlanmak istendiğini anladı ve kendisini sokacak delik aradı" dedi. İngiltere`nin Beyaz Saray`ı mutlu etmekten başka hiç bir mantığı olmayan bu adaletsiz, anlamsız savaşa sürüklendiğini belirten Hikmetyar, "İngiltere bu savaşta hiçbir şey kazanmadı, sadece kanlarını kaybetti. İngiliz toplumunun, çocuklarının Amerikan generallerini mutlu etmek için ölüme gönderilmesine ses çıkarmamasını da anlamıyorum" diye konuştu.

 Star

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir