• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Bakan Varank: Yabancı yatırımlarda güçlü ivmelenme bekliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul’da gerçekleştirilen Birleşik Krallık Teknoloji Konferası’na katıldı. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Bakan Varank, özetle şunları söyledi:

BREXIT SONRASI İLİŞKİLER

“Birleşik Krallık, küresel ekonomide taşıdığı kritik önemin yanı sıra, bizim de temel ticaret ve yatırım ortaklarımızdan birisi. Bu konferansı, Brexit sonrası dönemde ilişkilerimizin daha da gelişmesi ve derinleşmesi adına önemli bir adım olarak görüyorum. Ticari ilişkilerimizin gelecek dönem seyrini belirlemek üzere Ticaret Çalışma Grubu kuruldu ve bugüne kadar 6 toplantı yaptı.Ticaret Bakanlığımızın yakından takip ettiği bu sürecin, her iki tarafın da lehine sonuçlanacak bir Serbest Ticaret Anlaşmasıyla tamamlanmasını temenni ediyoruz.”

500 BİN YAZILIMCI

“Milli gelirde imalat sanayinin payını yüzde 21’e, ihracatımızda da orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin payını yüzde 50’ye çıkarmayı arzuluyoruz. Yazılım alanında yetenek havuzumuzu genişletecek, en az 500 bin yazılımcı sayısına ulaşacağız. Yıkıcı teknoloji alanlarında, küresel ölçekte marka olacak en az 23 akıllı ürün çıkarmayı hedefliyoruz.”

BAĞLANTILI OTONOM ELEKTRİKLİ

“Türkiye’nin Otomobili de bunlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Bu projeyle üstünlüklerimizi heyecan verici yeni bir alana taşıyoruz. Bu sadece bir araba üretme projesi değil. Bağlantılı, otonom ve elektrikli araç pazarı, geleneksel markaların yanında, yeni girişimlere çok büyük fırsatlar sunuyor. Bu yarışa tam zamanında girdik, ipi göğüsleyen olmak için de var gücümüzle çalışacağız.”

CAZİP İMKANLAR

“Ülkemizi küresel bir inovasyon merkezi yapmak istiyoruz. Bunun için de Ar-Ge ekosistemini nitelik ve nicelik olarak sürekli geliştiriyoruz. Teknoparklardaki firmalara ve özel sektörün kurduğu Ar-Ge merkezlerine cazip imkânlar sunuyoruz. Dünyanın önde gelen firmalarını, ülkemizde araştırma laboratuvarları kurmaya teşvik ediyoruz.”

ÖZEL TEŞVİK PROGRAMI

“Bu amaçla; personel, danışmanlık ve genel giderleri karşıladığımız özel bir teşvik programımız var. Ben bu vesileyle Birleşik Krallık’ın küresel devlerini Türkiye’ye davet ediyorum. Gelin, sunduğumuz bu imkanlardan en iyi şekilde faydalanın, inovatif faaliyetlerinizi çok daha verimli bir şekilde ülkemizde yürütün. Teknoparklarımız ve araştırma altyapılarımızın kapıları, sizlere ardına kadar açık.”

TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPAN KAZANIR

“Sahip olduğumuz iç pazar, coğrafi avantajlar, dinamik işgücü ve güçlü sanayi altyapısı yatırımcılara eşsiz fırsatlar sunuyor. Çok açık söylüyorum: Bu dönemde Türkiye’de yatırım yapan kazanır. Bu sene; kimya, petro-kimya, ulaştırma teknolojileri, entegre madencilik, savunma ve elektronik gibi pek çok kritik alanda dev yatırımların başlamasını bekliyoruz. Buradan hareketle de, 2020 yılında doğrudan yabancı yatırımlarda güçlü bir ivmelenme bekliyoruz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir