• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Bangladeş Cemaat-i İslami Lideri hapishanede şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bangladeş Cemaat-i İslami resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, “İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Bangladeş Cemaat-i İslami'den tutuklanan eski başkan yardımcısı ve eski milletvekili Mevlana Abdus Subhan hapishanede tedavi görürken saat 13.00'de vefat etti. Allah liderlerimizi şehit olarak kabul etsin.”

Abdus Subban’ın vefat ettiği haberini alan halk sosyal medya hesapları üzerinden vefatı ile ilgili paylaşımlarda bulundular. Halk tarafından yapılan paylaşımlardan birinde “Bu vefatın nedeni işkence dışında başka bir şey olamaz. Allah’u Teâlâ onun cennetteki makamını yüceltsin.” ifadelerini kullandı. Diğer bir paylaşımda “Onun yeri cezaevi değil cennetti ve Allah’u Teâlâ onu cennetine götürdü’.

MEVLANA ABDUS SUBHAN KİMDİR?

Mevlana Abdus Subhan, Güney Asya’da İslam politikanın en büyük teşkilatı olan Bangladeş Cemaat-i İslami’nin eski başkan yardımcısı idi. Aynı zamanda çok büyük bir âlem olan Abdus Subhan halk tarafından Mevlana olarak tanınmaktaydı. 1929 da Bangladeş’in kuzeydeki Pabna şehirde doğdu ve 2001 de milletvekilli oldu. İslam düşmanı olan Bangladeş başbakanı Şeyh Hasina, Cemaat-i İslami’nin islami çalışmalarını durdurmak için birçok liderlerlerini tutukladı ve bazılarını da idam etti. Mevlana Abdus Subban onlardan birisi. Hiç suç işlememesine rağmen taraflı bir yargı ile muhakeme edildi ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin verdiği ceza üzerine Mevlana Subhan şöyle ifadeleri kullanmıştı, “ Her zulüm ve işkenceden sonra zafer gelir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir