• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Juan Guaido'ya şok üstüne şok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikanın özenle yetiştirdiği eski meclis başkanı Guaido ABD'nin çıkarlarına göre hareket etmiş ve Muhalefet bayrağını açarak halka "ABD'nin desteğiyle müreffeh bir hayat vaad emişti.

Bu vaatlere kanmayan halkı görünce bu defa 'Ordu' içindeki CIA bağlantılı klikleri harekete geçirerek birkaç defa darbe teşebbüsünde bulunsa da seçilmiş Cumhurbaşkanı Madurro'yu devirmeyi (Tüm desteklere rağmen) başaramamıştı.

Çareyi yurt dışında arayan Guaido 19 Ocak'ta Venezuela'dan ayrılmış, Kolombiya, ABD derken soluğu "Darbecileri çok seven!" Trump'ın Beyaz Saray'daki Oval Ofis'inde almıştı.

Sahiplerinin dizinde önemli talimatlar aldığı anlaşılan Guaido yine bir emir kulu olduğunu ispatlarcasına dün aniden Caracas Havalimanına indi. 

Burada coşkuyla karşılanmayı beklerken onu gören vatandaşlarınsözlü ve fiili saldırısına uğradı.

Pasaport kontrolünden geçişinde herhangi bir engel çıkarılmayan Guaido, ancak havalimanında bekleyen Venezuelalı vatandaşların yoğun tepkisine maruz kaldı.

 Venezuelalı bir kadın, Guaido’nun üzerine çerez ve su attı. Venezuelalı vatandaşlar da Guaido için, "vatan haini, katil" sloganları attı.

Guaido, dışarıda bekleyen aracına yöneldiğinde ise daha ağır tepkilerle karşılaştı. Yaşanan arbede sırasında, Venezuelalı vatandaşların Guaido’yu yakasından tutup silkelediği, fırsatını bulan birkaç kişinin ise onu yumrukladıkları fark edildi.

Bunlar muhtemelen ABD istihbaratı için sürpriz değil. 

Hatta bir adım ötesini iddia edip "Guaido'yu halk tarafından linç edilmeye veya Yönetim tarafından ;

a) Hapsedilme

b)suikastle ortadan kaldırılmaya gönderildi" dahi denilebilir.

ABD böylece o çok arzuladığı "Venezuela'daki yönetim değişikliği için aradığı zemini yakalamış olacak!

Tabii işin bir de "Darbe heveslilerine" bakan yönü var.

İbn Haldun "Tarihi galip olanlar yazar demiş haklı olarak. Ancak bu kez görünen o ki Venezuela'nın tarihini Simon Bolivar'dan sonra bu kez Venezuela halkı ve Maduro yazıyor.

Kendi halkına ve ülkesine ihanet edip, başka ülekelerin çıkarları için darbeye kalkışanların Guaido'nun geldiği noktadan ibret almaları gerekir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir