• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`2 Yılı Bir Olan da Ziyandadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van Şubesi tarafından 1 Ocak Mekke`nin Fethi nedeniyle bir program düzenlendi. Dernek binasında düzenlenen programa çok sayıda üniversiteli genç katıldı.
 
İlahiyat öğrencisi Emrullah Uluç`un Kur`an tilavetiyle başlayan program, derneğin yönetimi kurulu üyelerinden Yusuf Türk`ün günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasıyla devam etti.
 
Konuşmasında, geride bıraktıkları 2012 yılının muhasebesini iyice yapmaları gerektiğine vurgu yapan Türk, yılbaşı eğlencelerinin kötülüklerine değindi. Geçen her günün ömürlerinden gittiğini hatırlatan Türk, bir insanın bunu bilmesine rağmen gününü gün edip yılbaşı gecesini sevinerek geçirmesinin akıl kârı olmadığını söyledi.
 
Peygamber Efendimizin "Kim bir kavme benzerse o da onlardandır" hadisini okuyan Türk, "Kim bir kavme benzerse o onlardandır. Şu anda eğlence kafelerinde , milli piyango çekilişlerindeki herkes, onlara benzemeye çalıştığı için onlardandır. İsa aleyhiselam, şu anki Hıristiyanlar tarafından hiç anlaşılmamış. Allah-u Teala Ey iman edenler Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin…" demiyor mu Kur`an-ı Kerim`de. Peki biz onların yaptığın yaparsak onlarda olmaz mıyız?" dedi.
 
"2 Yılı Bir Olan Ziyandadır"
2 günü bir olanın ziyanda olduğu gibi; 2 yılı bir olanın da ziyanda olduğunu ifade eden konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeri geldiğinde düğünlere de gideriz. Eğlencemizi bile Allah için yaparsak ibadet hükmüne geçer. Yılbaşını kutlayan herkes nefsini dinlediği için kötülük işlemiştir. 2013 yılına girdik. Artılarımız 2012`de birse bu artılarımızı 3`e, 4`e, 5`e çıkarmamız lazım. Allah-u Teala katında değerli bir kul olmak için öyle bir giriş yapmak lazım ki 2012`den eser kalmasın. "2 günü bir olan ziyandadır" denilirken 2 yılı bir olan ziyandadır anlamına da gelmez mi? nihayetinde yıllar da günlerden oluşur."
Konuşmasında daha sonra namazın ve ihlasın önemine değinen Türk, yeni yılın hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Türk`ün konuşmasının ardından üniversite öğrencilerinin hazırladığı skeç gösterime sunuldu. Milli piyangonun zararlarının, trajikomik bir uslüpla anlatıldığı skeç, izleyenler tarafından beğeniyle karşılandı.
Program, Grup Rahmet`in solistlerinden Zafer Yaren`in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle sona erdi.
(Fırat Arslan-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir