• DOLAR 32.567
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.379
  • ...
`Mekke`nin Fethi, Yılbaşına Alternatif Değil, Kendi Öz Değerlerimizdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi Salonu`nda gerçekleştirilen etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, programda konuşmalar yapıldı, Kur`an- Kerim ve ilahiler okundu.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Tarsus Şube Başkanı Hilmi Tuzcu burada yaptığı konuşmada, Müslüman kimliğine uygun olarak böyle bir gece düzenlediklerini anlattı.
 
İslam`da yılbaşı kutlamasının yeri olmadığını ifade eden Tuzcu, bu programın yılbaşı programlarına alternatif olarak değil, kendi öz, milli ve manevi değerlerini yaşatmak amacıyla düzenlediklerini kaydetti.
Geceye konuşmacı olarak katılan Tarsus Müftülüğü Vaizi Mikayil Tayşan ise, bu gecede Müslümanların Kur`an ile zikir ve ibadet ile meşgul olmaları gerektiğini söyledi.
 
Mekke`nin fethinden bazı bölümler anlatan Vaiz Mikayil Tayşan, bu fetih ile birlikte tüm insanlığı kalbinin fethedildiğini belirtti.
 
Yapılan konuşmalardan sonra, Türkiye`de Kur`an-ı Kerim`i okuma alanında dereceler yapan hafızların okudukları Kur`an-ı Kerim gönülleri mest ederken, Tarsus İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ilahi korosu ise söylediği ilahi ve ezgiler ile programa renk kattılar. (A. Hakim Kurt/R. Tekyıldız- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir