• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Van`da Fetih Gecesi Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Özel bir düğün salonunda düzenlenen program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Van Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özkan Soyluoğlu`un açılış konuşmasın ardından Abdülmelik Kaya, günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Konuşmasında, Mekke fethinin tarihsel sürecini anlatan Kaya, Mekke fethinin önemine ve fetihten alınması gereken derslere dikkat çekti. Kaya, \"Peygamber efendimizi ısrarla kan dökülmemesini, Mekke`den önce Mekke`dekilerin gönlünün fethedilmesini istedi. En güzel davranışların sergilenmesini istiyordu. Son 200-300 yıldır, işgale uğrayan , fetih yüzü görmeyen Müslümanlar, inşallah bu fetih ruhlarıyla tekrar maddi manevi fetihlerin geleceği günlere kavuşuruz\" temennisinde bulundu.
Kız çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından erkek çocuklardan oluşan bir grup Hz. Ebuzer`in Müslüman oluşunu konu alan bir tiyatro sahneledi.

 

Grup Selam`dan Cihat Bayram`ın seslendirdiği ilahilerin ardından kız çocuklardan oluşan bir grup da tiyatro gösterimi sahneledi.
Programda Suriye`yi konu alan sinevizyon gösterimi sırasında katılımcılar duygulu anlar yaşarken, program okunan ilahi ve ezgilerle sona erdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir