• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
ABD’de robot satışları azaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Robotik Teknolojisi geliştiren ve üreten firmaları bir şemsiye altında toplayan Michigan eyaletinde yerleşik Association For Advancing Automation adlı kuruluş tarafından hazırlanan bir rapora göre, geçen sene ABD’de teslimatı tamamlanan toplam robot miktarı bir önceki yıla göre %16 azalarak 23,758 adette kaldı. Meksika’da gerçekleşen teslimatların da %25 azalarak 3.263 adette kaldığı belirtilen raporda, Kanada’da ise üretimin yatay bir seyir izleyerek 3 bin adet civarında gerçekleştiği belirtildi.

Amerikan sanayisinin üretimlerini tekrar yurt içi tesislerine yönlendirmesi amacıyla politikalar geliştiren ABD yönetiminin ana stratejilerinden birisinin de özellikle dışarıdaki ucuz iş gücü ile etkin rekabet edebilmek amacıyla robot teknolojisine yatırım yapmak olduğu biliniyor. Ne var ki 2019 yılında imalat sektöründe yaşanan yavaşlama sürecinin yarattığı olumsuz etki bu trendin önüne geçmiş gibi görünüyor.

ROBOTLAR OTOMOTİV SANAYİSİNDE ÖNEMLİ YATIRIM KALEMLERİNDEN

Association For Advancing Automation Başkan Yardımcısı Alexander Shikany ise Reuters’e verdiği demeçte, geçen sene yaşanan düşüş sürecinin geçici olduğuna inandığını belirterek, teslimatların azalmasına rağmen, orta vadeli siparişlerin arttığına dikkat çekti. Siparişlerin ayrı bir veri olarak ölçülüp değerlendirildiğini söyleyen Shikany, 2019 yılında alınan sipariş miktarının %1.6 artarak 29,998 adede ulaştığını sözlerine ekledi. Geçen sene alınan siparişlerdeki artışın yarısının otomotiv sanayisinden geldiğini belirten Shikany, bu sektörde yaşanmakta olan teknolojik gelişmeler nedeniyle, robotların otomotiv sanayisinde önemli yatırım kalemlerinden birisi haline gelmekte olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir