• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Adana`da Fetih Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesinin düzenlediği `Mekke`nin Fethi` programı yoğun katılımla gerçekleşti. Adnan Menderes Kapalı Spor Salonundaki etkinliğe yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
 
Çocuk hafız Ahmet Kocabey`in güzel sesinden Kuran tilavetiyle başlayan gecede; Grup İmam Hatip, seslendirdiği ezgilerle renk kattı. Mekke`nin Fethi`nin anlatıldığı sinevizyonun ardından AGD Adana Şubesi Başkanı Abdulaziz Kıranşal bir selamlama konuşması yaptı.
 
İnşallah Önümüzdeki Yıl da Mescidi Aksa`nın, Kudüs`ün Fethini Kutlayacağız

Mekke`nin Fethi programına konuşmacı olarak katılan Filistin İslami Hareketi Lideri Raid Salah; "Bundan bir yıl önce İstanbul`da İstanbul`un fethini kutladık, bu gün burada Mekke`nin fethini kutluyoruz, inşallah önümüzdeki yıl da Türkiye`de Mescidi Aksa`nın, Kudüs`ün fethini kutlayacağız.
 
Tunus, Libya, Mısır`ın zaferi ve inşallah Suriye`nin zaferiyle yeniden Filistin`in Kudüs`ün zaferi olacak" dedi.
 
Fetihlerin Müslümanlara izzet kazandırdığını belirten Salah; "Efendimiz Mekke`yi fethettiği gün izzet ve şerefin Müslümanların oldu. Fetihle hak geldi batıl zail oldu. Bugünden sonra hep birlikte mücadele ederek bizlerde Kudüs`ü, Mescidi Aksa`yı fethedeceğiz. Bizlerde diyeceğiz ki; Hak geldi, siyonistler yok olmaya mahkum oldu. "şeklinde konuştu.
 
Ümmetin birlik olması gerektiğini savunan Salah; "Mekke`nin fethinde Hz Muhammed`in yanındaki askerlerin içinde Arap, Farisi ve Afrikalı mücahitler vardı. Ebu Bekir Araptı, Bilal Habeşiydi, Selman Farisiydi. Bugün geçmişten daha çok İslam birliğine ihtiyaç var. Türkiyeli mücahitlere, Arab mücahitlere, Farisi Mücahitlere, Afrikalı mücahitlere, Endonezyalı mücahitlere ihtiyaç var. Ümmet birliğini kurup işgal edilen toprakları yeniden fethetmeliyiz." Dedi.
 
Kudüs`teki Filistin`deki bu zulmü ortadan kaldıracak ezanı kimler okuyacak

Filistin Mücadelesi için çağrıda bulunan Salah; "Mekke`nin fethi esnasında Habeşli Bilal, Kabe`nin üzerine çıkarak Ezanı Muhammediyi okumuştu. Bu ezan, Mekke`de zulmün bitişinin bir işaretiydi. Aynı Bilal, Hz Ömer Kudüs`ü fethettiği zaman Mescidi Aksa`nın duvarında ezan okuyup Rum zulmünün bittiğini ilan etti. Şimdi sizlere söylüyorum, Kudüs`teki Filistin`deki bu zulmü ortadan kaldıracak ezanı kimler okuyacak. Size son olarak şu nasihatte bulunmak istiyorum. Siz mücahit bacılarım ve kardeşlerim. Evinize gidince annenize, babanıza, kardeşlerinize ve ailenize veda edip, `Artık Kudüs fethedilinceye kadar bize uyku yok diyerek, Kudüs davasına sahip çıkın" dedi.
 
Suriyeli Muhacir Kardeşlerinize Yardım Edin Onlara Ensar olsun

Suriyeli Müslümanlar için yardım çağrısında bulunan Salah; "Size tarihten bahsetmek istiyorum. Mekkeli müşriklerin zulmünden, işkencelerinden dolayı evlerini yurtlarını terk eden Müslümanlar, hicret etmişlerdi. Medineli Müslümanlar da evlerini mallarını onlara emanet edip yardımcı olmuşlardı. Bugün de bölgemizde tarih yazılıyor. Suriye`de zalimlerin zulmünden kaçan Müslüman kardeşlerimiz, Türkiye`ye akın akın geliyor. Siz Türkiye halkından istiyorum ki Muhacir kardeşlerinize yardım edin. Onlara Ensar olsun. Unutmayın zafer inanlarındır. "diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak kürsüye gelen Dünya Kur`an okuma birincisi Hafız Kerim Mansuri, dinleyicilere Kuran ziyafeti sundu.

(Ayhan Kaya-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir