• DOLAR 32.549
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.995
  • ...
Bursa`da Okuma Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği`nin Gençlik ve Eğitim komisyonu başkanı Hasan Şenol, 4 yıldan bu yana okuma yarışmasını düzenlediklerini söyledi.


12 ile 20 yaş arasındaki bütün gençlerin yarışmaya katılabileceğini ifade eden Şenol, Önceki yıllarda yaptıkları okuma yarışmasında dereceye girenleri çeşitli hediyelerle ödüllendirildiğini ve bu yılda dereceye girenlere sürpriz hediyeler verileceğini söyledi.


Teknolojinin ilerlemesine paralel olarak ahlaki çöküntünün yayıldığını ifade eden Şenol, buna dur demek için bu yarışmayı başlattık" dedi. Şenol, " 4 yıldan bu yana düzenlediğimiz yarışmalarda binlerce sayfa ve yüzlerce kitabın okunmasına vesile olduk. Şu an bile 4 yıl boyunca her yarışmaya katılan 17-18 yaşlarında bir gencimize sorsanız en az 100 kitap okumuştur. Bu gerçekten şu asrımızda çok önemli bir olaydır. Gençlerimizi televizyona ve internete kurban etmemek için bu gibi etkinlerimiz tüm hızıyla devam edecektir inşallah" dedi.


Yarışma başlayalı bir hafta olmasına rağmen 3 bin 500 küsur sayfa kitap okuyanın olduğunu belirten Şenol, "Gençlerimizde ki müspet olan manevi değişikliği rahatlıkla görebiliyoruz" dedi.

 


Şenol, "Son olarak Rabbimizden dileğimiz bu yarışmayı bereketli kılması, okunan kitaplarla gençlerimizin imanının artmasına vesile olmasıdır. Bu çalışmanın ülkenin diğer bölgelerine de sirayet edip insanlarımızın ve özellikler gençlerimizin bu vesileyle asrın hastalığı olan televizyon ve internet müptelasından kurtulmalarıdır" dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir