• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Hazreti Hamza Camisi, Hayırseverlerin Desteğini Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dernek Başkanı Mehmet Nuri Şimşek, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (SAV) amcası olan ve aynı zamanda dinimizin ilk şehitlerinden olan Hz. Hamza`nın adını taşıyan caminin inşaatının tamamlanarak ibadete açıldığını belirtti.

Şimşek, "Bugüne kadar iki buçuk milyon lira harcama yapılan, yüksekliği 34 metre olan camimiz, müştemilatı ile birlikte tamamlanarak İbadete açılmış durumda. Kayapınar ilçesi Gaziler son durak mevkiinde merkezi bir konumda inşa edilen camimizin, toplam arsası 700 metrekare olup, 346 metrekarelik arsası ise kullanılabilir durumdadır. Bünyesinde taziye evi, erkek ve bayanlar için ayrı ayrı Kur`an kursu bulunan camimiz, alttan ısıtmalı olup doğalgaz sistemi ile ısıtılmaktadır. Baştan aşağı modern mimarinin bütün unsurları kullanılarak yapılan camimizin, Edirne ilimizde bulunan adaşı olan camiden farkı ise iç dizaynın tamamen seramikle inşa edilmiş olması. Merkezi Gaziantep`te bulunan Erpen firması, camimizin pencere ihtiyaçlarını karşıladı" dedi.

Dernek Başkanı Mehmet Nuri Şimşek, caminin inşasında gerek maddi ve gerekse manevi anlamda destek olan ve yardım eden bütün hayırseverlere teşekkür ettiklerini belirterek, "Nakdi ve malzeme yardımında bulunanların yanı sıra, ayrıca bizzat camimizin inşasında çalışıp katkı sağlayanlar da oldu. Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Şu an itibariyle ihtiyacını duyduğumuz iki minarenin yapımı için desteğe ihtiyacımız var. İnanıyorum ki, kadirşinas halkımızın ve hayırsever kişi ve kuruluşların desteğiyle, kısa sürede iki minaremizi de inşa edip, tam anlamıyla bütün eksiklerimizi gidermiş olacağız" şeklinde konuştu.

Haberler

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir