• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Devlet, Alkol ve Kumarı Teşvik Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Miladi yeni yıla saatler kala Yeşilay Diyarbakır İl Temsilcisi Yasin Yıldız, bir basın açıklaması yaparak, yeni bir yıla girerken tablonun, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz açısından vahim bir durum oluşturduğuna vurgu yaptı. Yeşilay Diyarbakır Temsilcisi Yasin Yıldız, Türkiye`de yapılan araştırma ve istatistiklere göre alkol ve madde kullanma yaşının 15 yaşın altına düştüğü belgelendiğini ifade ederek, 17 Aralık tarihinde basına yansıyan görüntülerde İstanbul`da bir alışveriş merkezinin açılışında 8-9 yaşlarındaki çocuklara alkol servisi yapıldığını hatırlattı.
 
Devlet Gençleri Kötü Alışkanlıklara Karşı Korumuyor
Yeni yıl veya yılbaşı kutlamaları gerekçesiyle özellikle eğlence partilerinde alkol tüketimi teşvik edildiğini ve bu ortamlara gençlerin de katıldığını belirten Yıldız, "Oysa anayasanın 58.maddesinde `Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar vb. kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır` hükmü yer almaktadır. Bu hükmün gereğinin yapılmadığı yukarıdaki verilerden anlaşılmaktadır" dedi.
 
Devletin Teşvik Ettiği Kumarda Milyonlarca Kişi Mağdur Ediliyor
Yıldız, yılbaşı nedeniyle şans oyunları adı altında bir nevi kumarın teşvik edildiğini söyleyerek, oynanan bu kumardan milyonda biri sevindiğini, milyonlarca kişinin ise mağdur edildiğini ve hayal kırıklığı yaşadığı tespitinde bulundu. Yıldız, bu kumar oyunlarına servet yatırıp kaybedenlerde psikolojik sorunların oluştuğunun altını çizerek, "Bunun neticesinde intihar olayları da yaşanmaktadır. Ayrıca şans oyunlarına oluşturulan bu rağbet; toplumda alın teri ile kazanmanın kutsallığını zedelerken, havadan kazanmayı da teşvik etmektedir" dedi.
 
Kim Bir Kavme Benzerse O da Onlardandır
Yıldız, taleplerini ise: "`Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar vb. kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır` hükmün gereğini yapmasıdır" şeklinde dile getirdi.
 
Son olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed`in `Kim bir kavme benzemek isterse; o da onlardandır` hadisini hatırlatan Yıldız, "Kendi inanç ve kültür değerlerimize göre yaşamamız ve bu değerleri çocuklarımıza yaşatmamız gerekir. Aksi takdirde yarın çok geç olabilir" uyarsında bulundu.
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir