• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 PKK Silah Bırakacak İddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hedefin gerçekleşmesi halinde ağır operasyon lar sonrası zor bir sürece giren PKK `nın, baharla birlikte silahsızlanmaya başlayacağı iddia edildi. Daha önceden de kış şartları altında zor günler yaşayan PKK`nın bu tür "silah bırakma " eylemlerini gündeme taşıyarak zaman kazanma çabası olarak değerlendirilmişti.

2013’ün ilk aylarında kamuoyunun karşısına çözüm bildirimi ile çıkılması hedefiyle Abdullah Öcalan ile görüşüldüğü iddia edildi. Görüşmede “Örgüte silah bıraktırma” masaya yatırıldı.

Hürriyet`in haberine göre MİT yöneticileri geçen hafta pazar günü Abdullah Öcalan’la 4 saatlik kritik bir görüşme yaptı. Yürütülen temasların ana gündem maddesini “Örgüte silah bıraktırma” seçeneği oluşturuyor. Öcalan’la oturulan “görüşme” masasında, “açlık grevleri” sürecinde İmralı ile üst seviyeye çıkartılan temaslara ara verilmeksizin devam edilmesi kararıyla oluştu. Devlet kanadı, masaya “PKK’nın silah bırakması” hedefiyle oturdu. Öcalan ise “Örgütle doğrudan temas kurmam sağlanmalı, infaz koşullarım iyileştirilmeli. Bu durumda silah bıraktırmaya paralel olarak PKK’nın ve Kürt halkının PKK’yı destekleyen kesiminin ‘çözüme’ psikolojik ve siyasal olarak ikna olması kolaylaşır” talebiyle masaya geldi.

YENİ YILIN İLK AYLARI

İddialara göre daha öncekilerden farklı olarak, bu son görüşme sürecinde hedef “Takvim” de belirlendi. İddiaya göre “2013 yılının ilk aylarında kamuoyunun karşısına sorunun çözümüne ilişkin bir bildirimle çıkılması” hedefiyle görüşmelere başlandı. Hedefin gerçekleşmesi halinde kış şartları ve ağır operasyonlar sonrası zor bir sürece giren PKK, baharla birlikte silahsızlanmaya başlayacak.

UZAK BİR ÜLKE SEÇENEĞİ

Görüşmelere yönelik iddialar arasında, “Örgütün üst düzey yöneticilerinin silah bırakmaları halinde bir başka ülkeye gidebilecekleri...” başlığı da bulunuyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir