• DOLAR 32.305
  • EURO 34.838
  • ALTIN 2383.15
  • ...
Mardin’de “Sağlık Durağı” açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Asrın hastalığı olarak bilinen kanser, her yıl dünyada 10 milyona yakın can alıyor. Bu hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak ve dikkat çekmek için 4 Şubat tarihi Dünya Kanser Günü olarak belirlendi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi, Dünya Kanser Günü'nde kanser farkındalığını arttırmak ve vatandaşlara da bilinç oluşturmak amacıyla "Sağlık Durağı" açtı.

Sağlıklı Hayat Merkezi ve KETEM çalışanlarının işbirliğiyle açılan sağlık durağını İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hidayet Bakaç ve Başkan Yardımcıları Dr. Mehmet Selim Ünverdi ve Ahmet Doğan ziyaret etti.

Protokol üyeleri, üzerinde bilgilendirme notlarının bulunduğu portakalları vatandaşlara dağıttı. Ayrıca üst geçitlere pankart asıldı, bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Yavuz, yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığı tarafından ilimizde Rahim Ağzı, Meme ve Bağırsak Kanseri taramaları yürütülmektedir. 2019 yılında ilimizde toplam 34 bin 676 kişinin taraması ücretsiz olarak yapılmış olup hastalar tarama sonrası tanı amacıyla ilgili uzmanlara yönlendirilerek erken tanı konulması sağlanmıştır. 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında etkinlikler il ve ilçelerimizde devam edecektir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir