• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Erdoğan`dan Böcekle İlgili İlginç Sözler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERCİMEK TANESİ KADAR CİHAZLA DİNLEYEBİLİYORLAR

Başbakan Erdoğan, evinde ve ofisinde dinleme cihazlarının bulunmasına ilişkin soruya değerlendirirken, dinleme kayıtları ile ilgili aramaların belirli aralıklarla yapıldığını, bunu kamuoyuna açıklamadan arka planda devam ettiğini belirtirken, bu konuyu medya kuruluşlarının bildiğini, daha sonra bununla ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında savcılığın inceleme başlatmak kararı aldığını söyledi.

Böcekler denilen olayları birçok şekilde yapıldığını dile getiren Erdoğan, Rusya, Çin, ve birçok ülkede yapılabildiğini, bunu da kişilerin en yakınındakiler kanalı ile yaptıklarını dile getirerek " Bugün bir mercimek tanesi kadar teknolojik bir unsurla bunu yapılması mümkün hale geldi." Bu işin siparişi verenler ve bu işi yapanları çok iyi tespit ediyor. Türkiye`de bir gazete sürekli bizim hemen her konuşmamızı mal bulmuş mağribi gibi manşetine taşıyordu. Bu olayları ortaya çıkarmak için, Başbakanlık Teftiş Kurulu`nu görevlendirdik.

`Derin devlet, legal olan yapılanmanın haricinde legal olmayan yapılanmanın adıdır." diyen Erdoğan, Baykal`la ilgili olay gündeme geldiği an, Bakan Yıldırım`ı devreye sokarak bu olayı durdurduklarını daha sonraki olaylarda da benzer tavrı gösterdiklerini söyledi.

DİNLEME TURKCELL`LE DE, VODAFONE`LA DA TELEKOM`LA MÜMKÜN

Tüm bunların insanlar kanalı ile yapıldığını analtan Erdoğan, bu olayların ahlaki erezyonun sonucu doğduğunu belirterek "Biz yasadışı dinlemelerin tamamına karşıyız. Bunu önlemek için de elimizden gelen herşeyi yaparız. Biz bunun için TİB`i kurduk, daha sonra GES`i oluşturduk. Bugün öncekilere göre çok daha güçlü nokta geldik. Artık istihbaratı da ortak bir havuz hale getirdik. " dedi. Erdoğan, Turkcell`le Vodafone`a Telekom`la her yerin dinlenme imkanı olduğunu söyledi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir