• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
`Susarsak Dilimiz Kurusun!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Eğitim İlke-Sen (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası), Roboski`nin 1. yıldönümü vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında, Roboski katliamı ile alınan yaramom herkesin yarası olduğunu belirtti.
 
Geride kalan bir yılda, ne katillerin yargılandığı ne de sorumluların hesap verdiği ifade edilen açıklamada, "Üstelik her defasında imha ve inkâr politikalarına son verdiği iddiasındaki iktidar; emri ve yetkisi altındakilerce gerçekleştirilen bu "imha operasyonu"nun siyasi sorumluluğunu inkâr etti! Konuyla ilgili ağızlarını her açtıklarında kullandıkları kelimeler, acımasız bir bombardımana dönüştü. İşte bu sebeple o karlı dağların toprağına sadece 34 can değil, hak, adalet, vicdan, insaf ve ahlâk da bir kez daha gömülmüş oldu…" denildi.
 
"Katliama Karşı Susarsak Dilimiz Kurusun"
Geride kalan bir senenin değerlendirildiği açıklamada "Roboski, bugün yalnızca Roboski olmaktan çıkmıştır. Sistemin Kürt halkına yönelik uyguladığı resmi politikaların, tüm açılım iddialarına rağmen özü itibariyle değişmediğini açığa vurmuştur. Roboski, doğduğu topraklarda, anasından öğrendiği dilde yalnızca ağıt yakabilen bir halkın öz yurdunda parya muamelesi görmesinin en trajik örneklerindendir! Bunun acısını duyması, siyasi sorumluluğunun hesabını vermesi gerekenlerin, hakkı ve adaleti unutmuş bir halde, Ankara`nın dehlizlerini derinleştirmeleri ise gerçekten ibret verici. Kendilerini iktidar gücünün verdiği kibirden ve müstağinilikten beri tutmayan bu siyasal akıl, maalesef adalete dair tüm umutları bertaraf ediyor! Ve bu gün bu adaletsizliğe ve katliama karşı suskun kalsak dilimiz kurusun" ifadelerine yer verildi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir