• DOLAR 32.34
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2396.079
  • ...
Malatya'da kapanan yolların çoğu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı dün gece Malatya'da da etkisini etkisi göstermişti. Yoğun kar yağışı nedeniyle çoğu kırsalda bulunan yaklaşık 226 mahallenin yolu kapanmıştı. Dün geceden beri yapılan çalışmalar sonucu yolların tamamına yakını açılırken, kalan yollayın açma çalışması devam ediyor.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının bir metreyi geçtiği; Pütürge, Arapgir, Kuluncak, Hekimhan, Doğanşehir, Doğanyol, Akçadağ ve Darende başta olmak üzere bazı ilçelerde kar yağışının ara ara sürdüğü bildirildi.

Kent merkezinde kar yağışının ardından kar küreme çalışmalarının yanı kent merkezindeki kaldırımların temizliğinde solüsyon da kullanıldı.

Hastane yolları başta olmak üzere kent merkezinin yüksek noktaları olan Karagöz, Konak, Beydağı, Yavuz Selim, Kernek, Fırat, Gündüzbey, Yukarı Çöşnük, Çamurlu ve Yıldıztepe Mahallelerinde de don ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları sık sık yapıyor.

Belediye ekipleri, yolda mahsur kalan vatandaşları ve araçlarını da kurtarıyor.

Karla mücadele çalışmalarına ilçe belediyeleri, MASKİ, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri ekipleri de destek veriyor. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir