• DOLAR 32.303
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2436.286
  • ...
"Hava ulaşımında yaşanan sıkıntılara çözüm istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Havalimanı'nda her sene kış mevsiminde yaşanan uçak seferleri iptalleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Hava ulaşımında yaşanan sıkıntıların Gaziantep gibi bir şehre yakışmadığını belirten Yıldırım, ticaretin kalbinin attığı, turizm alanında potansiyeli yüksek bir kentin havalimanında CAT II-ILS sisteminin halen kurulmamış olmasına tepki gösterdi.

Gaziantep’in Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Son yıllardaki turizm hareketliliği, üniversiteli nüfusu, sağlık turizmi potansiyeli de düşünüldüğünde hava ulaşımında yaşananlar şehrimiz için hem para hem de itibar kaybıdır.” dedi.

Yıldırım, “Yazın sefer sayılarının azaltılması, kışın en ufak olumsuz bir hava şartında seferlerin iptali bu çağda dünyanın en büyük hava limanına sahip ülkemize ve dünyanın gözde üretim merkezlerinden olan şehrimize yakışmamaktadır. Defaatle dile getirdiğimiz bu durum artık son raddeye ulaşmıştır. Yetkililerin artık inisiyatif alarak Gaziantep Havalimanının ihtiyaç duyduğu teknik donanımı sağlaması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yetkililere de seslenen Yıldırım, “Şehrimizin kat kat altında ihracat yapan komşu şehrimiz Şanlıurfa’da sefer iptali yaşanmazken Gaziantep gibi ticaretin kalbinin attığı, turizm alanında potansiyeli yüksek bir kentin havalimanında CAT II-ILS sisteminin kurulmamış olmasını kabul edemiyoruz. Çünkü Gaziantep Havalimanı’nda yazın sefer sayısının azaltılması, kışın teknik donanım yetersizliği kabul edilemez bir hal almıştır. Şehrimizin daha fazla para ve itibar kaybetmemesi için sorunun ivedilikle çözülmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir