• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kalkınma Stratejisi ve Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman’ın istihdam, üretim ve ihracat kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla Valilik himayesinde İpekyolu Kalkınma Ajansının Koordinesinde "Adıyaman Kalkınma Stratejisi ve Eylem Planı Çalıştayı" düzenlendi.

Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Milletvekilleri, Kurum amirleri ve ilgili birim amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Adıyaman Valisi “Teknoloji gelişiyor, yaşam koşulları değişiyor, insanların beklentileri gelişiyor. Bu nedenle yeni hizmetler, yeni yatırımlar, yeni ihtiyaçlar doğuyor. 1900'lü yılların başında ABD Patent Dairesi Başkanı ‘artık her şey icat oldu. Patent dairesini kapatalım.’ diyor. O günden bugüne geçen 120 yıllık zaman içerisinde neler icat edildiğini düşünürsek bundan sonraki süreçte belki şu an bizim düşünemediğimiz birçok hizmet ve insanlarımızın beklentisi artacak. Elbette geleceği iyi planlamamız gerekiyor. Adıyaman’ımıza hizmet etmek için öncelikle sorunu tespit etmememiz gerekiyor. Devam eden yatırımları tarif etmek önemli ama oraya yeni yatırımları da planlamak gerekiyor.  Yerelde halletmememiz gereken işler var. Bunun dışında birçok hibeler var. Bu fonlardan nasıl yararlanabileceğimizi hep birlikte takip etmemiz gerekiyor. Bu toplantının başlangıç süreci yaklaşık 6 ay önce başladı. 8 ayrı platform kurduk. Bu 8 platform içerisinde hem kamu kurumları hem STK’lar, özel sektör temsilcileriyle geniş katılımlı ir toplanı yapmamızın sebebi her kesimi bu işin içerisine alabilmektir. Çünkü biz kamu görevlisi olarak kendi penceremizden bakıyoruz. Özel sektörümüz kendi penceresinden bakıyor. STK’larımız kendi pencerelerinden bakıyor. Bu şekilde geniş katılımlı o sektördeki bütün sorunları, ihtiyaçları tespit edebilmek için bu yolu seçtik.” dedi.

Ülkelerin, devletlerin ve kurumların geleceğe dönük planlar yaptığını dile getiren AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “Önemli olan bu planları eyleme dönüştürmek ve bunu somut hedeflere dönüştürdükten sonra da takibini yapmaktır. Dünya nereye gidiyor, Türkiye bu konjonktürde ne yapamaya çalışıyor, Türkiye’nin içerisindeki iller ve kurumlar nasıl bir adımın içinde olmak istiyor, herkesin bir hedefi ve bu hedef doğrultusunda bir emeği ve gayreti var. Bu çalıştay bizleri çok mutlu etti. Ne yaptığımızı bilmemiz ve önümüze hedef koymamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Kalkınma Stratejisi ve Eylem Planı’nın Adıyaman’a hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, “Dünya ile rekabet etmek için bilgi, üretim ve eğitimle ilgilenmek lazım. Bunlar olmadan hiçbir yere gidemeyiz. Bu kapsamda mevcut Adıyaman’ın potansiyelini ve zenginliklerini bilmek lazım.” şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir