• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
“Gaziantep iman ruhuyla korundu”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Gaziantep Kent Konseyi Gençlik Kolları tarafından “25 Aralık Antep’in Kurtuluşu” temalı konferans düzenlendi.

Gaziantep İslami Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen konferans Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansta bir konuşma yapan Gaziantep İslami Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Antep’in işgal altında olduğu dönemlerde ciddi sıkıntılar yaşadığını anımsattı.

“Gaziantep iman ruhuyla korundu”

Gaziantep’in iman ruhuyla korunduğunu belirten hatipoğlu, “Kilis’ten tutun Urfa’ya kadar coğrafyanın tümünü işgal ettiler. Antep’te çok büyük kanlı olaylar yaşandı. Bu şehir iman ruhuyla korundu ve Gazi olma unvanını daha sonra hak etti. İnsanlar aç kaldı, aylarca dükkânlar kapatıldı. Kadınların başındaki başörtüsüne bile müdahale edildi. Bu şunu gösteriyor; beraber, bir, güçlü olmak zorundayız. Türkiye bunun için büyük mesafeler kat ediyor. Bağımsız savunma sanayide çok önemli adımlar atılıyor. Her zaman için birliğimizi sevmeli tahammül etmeli, ayrım gözetmemeliyiz.” dedi.

“Şanlı ve şerefli bir tarihimiz var”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “Çok şanlı, şerefli bir tarihimiz var. Tarihimiz rehberimizdir. Aslımız, neslimiz, şanlı ve şerefli bir tarihi barındırıyor. 98 yıl önce Gaziantep’te ikinci bir Çanakkale savaşı yaşandı. Koca bir şehrin yarısı şehit oldu. Şehitliğin peygamber makamı olduğunu bilmeyen bir millet bunu yapabilir mi? Çok şanlı ve şerefli bir tarihimiz var ve tarihimiz rehberimizdir. Bunun gereğini yapıp emanetimize sahip çıkmamız gerekiyor. Antep’i Gazi yapan büyük bir mücadele var. Çünkü bizim için özgürlük, su, ekmek ve hava kadar kıymetlidir.”

“Antep Savunması bir halk harekâtıdır”

Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak ise, “Antep’te yaşanan acı koca bir tarih kitabını doldurur. Antep Harbi gelecek nesillere aktarılmalı, belleklerde canlı tutulmalı ve unutulmamalıdır. Çünkü bu Antep’in ulusal bilince kazandırdığı manevi değerlerdir ve Fransız ordusu 11 ay 8 gün Antep’i bombardımana tuttu ama yenemedi. Antepliler ayrıca Sakarya ve Dumlupınar Savaşları’nın öncüsü olmuştur. Özetle Antep Savunması bir halk harekâtı, milli birliğin ve onurun şahlanışıdır. Harpte önce İngiliz sonra ise Fransız ile onların yerli işbirlikçisi Ermenilerle şehrin içerisindeki bazı savaş karşıtı bozgunculara karşı da mücadele verilmiştir.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir