• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
"Kadına yönelik şiddetin analizi yapılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde Batman Valiliği tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı” düzenlendi.

Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı'na Batman Cumhuriyet Başsavcısı, Batman Üniversitesi Rektörü, Batman İl Emniyet Müdürü, Batman İl Jandarma Komutanı, Batman İl Müftüsü ile ilgili kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortak imzasıyla yürürlüğe giren 75 maddeden oluşan 2020-2021 yıları 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı' ve 6284 sayılı kanun ile ilgili yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı.

Toplantıda basına açıklama yapan Batman Valisi Hulusi Şahin, aile içi ve kadına karşı şiddete mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizlerin yapılacağını belirtti.

İl ve ilçelerdeki 6284 sayılı kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları ve kanun kapsamında alınan tedbirlerin niteliği değerlendirileceğini aktaran Şahin, "Son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri yapılarak benzer niteliğinde olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler değerlendirilecek ve bunlar üzerine yoğunlaşacaktır." ifadelerini kullandı.

Şahin, "Şiddet önleme merkezimize polis irtibat görevlisi görevlendirilmesi risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili öfke kontrolü gibi önleyici destek hizmetlerin uygulanması, etkinliğinin artırılması ve takibinin yapılması. Kadına yönelik şiddetle mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı diğer kurumların, (baro, üniversiteler ve STK'ların) sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde ve ilkelerimizde eylem planı haline getirilmesi gibi birçok konuda çalışma ve değerlendirmeler yapacağız." dedi.

Son olarak Şahin, benzer nitelikte bir toplantı da 20 Aralık 2019 Cuma günü tüm ilçelerde kaymakamların başkanlığında yapılacağını belirtti.

Toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)   

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir