• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
'İslam'a hakarete ceza yok ama Atatürk’ü sevmediğimi söyleyince ceza var!"'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Son zamanlarda kimi sosyal medya kullanıcıları, İslam'a yönelik düşmanlığını açıkça sergilemekten kaçınmazken bu şahıslar hakkında çoğu zaman hiçbir bir yasal işlemin yapılmaması İslam düşmanlarının daha cüretkâr davranmasına neden oluyor.

Öte yandan söz konusu "Atatürk" olunca en ufak bir eleştiriyi dahi hazmedemeyen Kemalistler, büyük bir linç kampanyası başlatarak eleştiri yöneltenlere psikolojik baskı uyguluyor, şikayetlerde bulunarak şahsın ceza alması için her türlü çirkefliği yapıyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Kocaeli’de yaşayan Y.S adlı çocuk, Mustafa Kemal büstünü tekmelediği görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış ardından polis, Y.S ve görüntüyü çeken arkadaşı H.Ç’yi yakalayarak büstün önüne götürmüştü. Daha sonra polis, büstün önünde Y.S’yi tek ayaküstünde tutturmuş, çocuğu tekmelemiş, çocuğa ağza alınmayacak küfürler söyletmiş ve bu durum sosyal medyada paylaşılmıştı.

Yapılan paylaşımın ardından bazı sosyal medya kullanıcıları İslam dinine hakaretlerde bulunmuş, söz konusu densizler arasında Gencay Avşar adlı bir kullanıcı da vardı.

Malatya'da ikamet eden İsmail Dündar da İslam'ın mukaddesatlarına hakaret ve küfür yağdıran bu kullanıcıya cevap olarak "Atatürk'ü sevmediğini" belirtince "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla bir yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

Dündar, paylaşımında "Bu soysuz Peygamber efendimize hakaret ediyor. Atatürk’e hakaret edene ceza var ama sayın bakanım. Ben sevmiyorum Atatürk’ü, sevmek zorunda değilim. Atam, Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem)  övgüsüne layık olmuş bir komutan benim atamdır." İfadelerine yer verdi.

Yetkililere çağrıda bulunan Dündar, sosyal medya üzerinden İslam'a yönelik yapılan saldırılarda gereken cezanın verilmediğine dikkat çekti.

"Hâkime hanım, bana ‘haddini bileceksin’ dedi"

Atatürk’ü sevmediğini dile getirdiği için hakkında dava açıldığını söyleyen Dündar, "Bunu dile getirdiğim için Trabzon ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bilişim uzmanları Atatürk’e hakaretten dolayı beni mahkemeye verdiler. Mahkemeye gittiğimde Atatürk’e hakaret etmediğimi, onu sevmediğimi söylediğimi dile getirdim. Atatürk’ü sevmediğimi söylediğimde 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki Sevda Sezer adlı hâkime hanım, bana ‘haddinin bileceksin’ dedi. Ben de nasıl haddimi bileceğim? Allah’a, (Celle Celaluhu) Kur'an-ı Kerim'e, Peygamberimize, (Sallallahu Aleyhi Vesellem), İslam’ın mukaddesatlarına hakaret edene ceza yok ama ben Atatürk’ü sevmediğimi söylediğim için yargılanıyorum, dedim. Mahkeme sonucunda bana bir yıl hapis cezası verildi." diye konuştu.

"İslam’ın mukaddesatlarına hakaret edene ceza yok"

Dini değerlere sahip çıkılması için seslerinin her yere ulaştırmaya çalışacaklarına vurgu yapan Dündar, "Devlet büyüklerimizden rica ediyorum. Allah’a, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimize Kur’an'ımıza yapılan hakaretlerin bir an önce önüne geçilmesi için hakaretlerin suç sayılması ve yapanların cezalandırılması gerekir.  Atatürk’te bizim gibi bir beşer ona koruma kanunu var. Ama Peygamberimize koruma kanunu yok. Allah’a,  Peygamberimize,  Kitaba ve İslam’ın mukaddesatlarına hakaret edene ceza yok ama bizim gibi bir beşer olan Atatürk’ü sevmediğimi söylediğim için bana ceza var." ifadelerini kullandı.

"Bilişim uzmanları hakkında suç duyurusunda bulunacağım"

Dündar, şunları söyledi: "Bilişim uzmanları söylediğim kelimeleri cımbızla çekip dosyaya koymuşlar. Dosyada Allah’a, Peygamberimize,  Kur'an-ı Kerim'e, İslam’ın mukaddesatlarına yapılan hakaret ve küfürlerin içerdiği ve bana yapılan küfür, hakaret ve tehditler yok. Tüm yazışmaları almak için Savcılığa başvuruda bulunacağım Trabzon ve Kocaeli bilişim uzmanları hakkında da suç duyusunda bulunacağım." (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir