• DOLAR 32.211
  • EURO 34.736
  • ALTIN 2448.052
  • ...
Yalova Üniversitesi Rektörü ile Ebubekir Sifil arasında tartışma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yalova Üniversitesinin düzenlediği kulüpler birliği toplantısında konuşan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ile aynı üniversitedeki İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan ilahiyatçı Ebubekir Sifil arasında sözlü tartışma yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Osmanlı Medeniyet Kulübü Danışmanı Sifil, konuşma sırasında söz alarak, rektörlüğün kulüplere gerekli yardımı yapmadığı konusunda eleştirilerde bulundu.

Bu sırada kaydedilen videoda Cebeci, Sifil’e “Hadsiz bir insansın” dedi. Sifil bunun üzerine “İnsanlarla nasıl bir ilişki kuracağıma karar veremezsiniz” şeklinde cevap verince rektör Cebeci, “O zaman haddini bil de konuş ya da lütfen dışarı çıkın” ifadelerini kullandı. 

Söz konusu videonun sosyal medyada paylaşılmasının ardından Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, İhsan Şenocak ve Ebubekir Develi de yaşananları sosyal medya hesapları üzerinden şu şekilde eleştirdiler:

Muhammed Emin Yıldırım: "Mevki ve makamı ele geçiren karşısındakine 'Haddini Bil!' diye ayar vermeye çalışıyor. Ebubekir Sifil gibi bir ilim adamına, talebelerinin önünde o sözleri söylemek asla kabul edilemez. Talebelerine örnek olma sorumluluğu olanların daha dikkatli davranmaları gerekir."

İhsan Şenocak: "Ebubekir Sifil Hoca sadece bir akademisyen değil, Batı’nın küresel istilasına karşı kalemiyle aşılmaz bendler inşa eden, derdi ümmet, ideali İslam'ın cihan hakimiyeti olan bir ilim, fikir ve dava adamıdır. Talebelerinin önünde onu tahkir eden rektör #suatCebeciistifa etmelidir."

Bekir Develi: "Meselenin aslını bilmiyorum lakin konu ne olursa olsun Ebu Bekir Sifil gibi değerli bir ilim adamı talebelerinin önünde bu muameleyi hak etmiyor. İzledim ve çok üzüldüm. İnşallah konu ile alakalı doyurucu bir açıklama yapılır ve meseleyi anlarız." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir