• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Din Öğretimi Formasyon` Semineri Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Müftülüğü tarafından Kur`an kurslarındaki din öğretimi hizmetlerinin, daha etkin ve verimliliğinin artırılması amacıyla kurs öğreticilerine özel bir seminer verildi.

 

Üç gün süren seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Çağlar yaptı. Çağlar konuşmasında "Kur`an Kursu öğreticilerinin günümüzün şartlarına göre öğretim metot ve tekniklerini iyi bilmeleri ve öğretim hizmetlerinde yeni metot ve teknikleri kullanmaları gerektiğini" dile getirdi.

 

Seminere katılan Kur`an kursu öğreticilerine; Çocuk, Ergen ve Yetişkinlere Din Öğretimi, Kur`an-ı Kerim Öğretim Teknikleri, Din Hizmetinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Din Eğitiminde Etkili İletişim, Din Eğitimi Yöntemleri ve Etkili Öğretmenlik Tecrübeleri konularında Uzmanlar tarafından seminer verildi.

 

Seminerde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Eğitim Uzmanı Şaban Karaköse, Psikolojik Danışman Rukiye Karaköse, Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koç, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın ve Eğitimci-Yazar Ahmet Çağlayan konuşmacı olarak görev yaptılar.

 

Batman Merkez ve bağlı İlçelerdeki tüm Kur`an kursu öğreticilerinin katıldığı seminerin sonunda öğreticilere Katılım Belgesi verildi.

Veysi Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir