• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Serbest Kıyafet Tekstilcilerin İşine Gelmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 12 Nolu (Konfeksiyon, Tekstil ve Ayakkabı Ticareti) Meslek Komitesi aralık ayı toplantısında sektörün sorunlarını konuştu.
 
Toplantıda, güncel sorunlardan olan Milli Eğitim Bakanlığı`nın okullarda kılık-kıyafet serbestliği uygulamasıyla tekstilcilerin, üretici ve perakendecilerin hem ellerindeki stoklar anlamında hem de uzun vadeli yatırımlar anlamında büyük sıkıntıya girecekleri belirtildi.
 
Kademeli Olarak Serbest Kıyafete Geçilsin
Komitenin açıklaması ve kararında, ülkemizde olduğu gibi Mersin ilinde de okul kıyafeti üreten ve satan esnafın mağduriyetine neden olan bu durumun, haftada bir gün serbest kıyafet ile başlayıp kademeli olarak artması ile elde stoku bulunan esnafın ve üreticinin rahatlayacağı dile getirildi.
 
Bakanlığın, uygulama tarihini bir yıl daha ertelemesinin mağduriyetleri gidereceği yönündeki teklifin, ilgililere ulaştırılması için alınan Komite kararı, MTSO Yönetim Kuruluna sunuldu. Komite üyeleri yönetmeliğin geri alınması gibi bir talepleri olmadığını ve milletin temsilcisi olan TBMM`nin çıkardığı yasalara herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurgulayarak amaçlarının sadece kısa vadede üreticinin ve esnafın mağduriyetinin sektöre zarar verecek bir duruma gelmemesi için sıkıntısız bir geçişi sağlamak olduğunu ifade ettiler.
(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir