• DOLAR 32.564
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2432.08
  • ...
İnanca Yönelik Haksızlıklar Kaldırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esasları belirleyen yönetmeliğe tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu tepkilerden biri de TESSEP Temsilcisi Batman Hak ve Özgürlükler Platformu`ndan geldi. Saat:14.30`da yapılan basın açıklamasına Hak ve Özgürlükler Platformu ve TESSEP Temsilcisi Davut Şahin ve Platform üyeleri Nurettin Teymur ve Molla Abdurrahman İçlek katıldı.
 
Hükümet Dindar İnsanların Umutlarını Kırmıştır
Basın açıklamasını Davut Şahin okudu. Şahin, "İslami edep ve ahlakı toplum içinde yaygınlaştıracak diye büyük umutlar beslenen, hatta ara ara `Dindar nesil yetiştirme` gibi vurgularda bulunan mevcut Hükümetin, yayımladığı Milli Eğitim Yönetmeliği ile maalesef dindar insanların umutlarını kırmıştır" dedi.
 
Yönetmelikte İmam Hatiplerde başörtüsünün serbest bırakılması, diğer okullarda da Kur`an-ı Kerim ve Siyer derslerinin seçmeli ders olarak tercih edilebilmesinin kabulü müspet ve güzel gelişmeler olduğuna dikkat çeken Şahin, "Yönetmeliğe `Diğer Derslerde Başı Açık Olacak!` ibaresinin konulmasıyla, zaten birçok okulda fiilen serbestlik kazanmış olan bu duruma bir nevi yasak getirildi. Hükümet bunu yapmakla, Allah`u Teala`nın bazı emirlerine karşı gerekli duyarlılığı göstermediği gibi, özgürlükler anlamında da dindar insanlara haksızlık etmiştir" şeklinde konuştu.
 
Hükümet Bir Yerlere Yaranmak mı İstiyor?
Hükümet yetkililerinin kendileri dahi yakın geçmişte başörtüsü zulmünün mağdurları iken, şimdi ise bu zulmün savunucuları haline geldiklerine işaret eden Şahin, "Bu işin müsebbibi kimlerse bunun hesabını Allah`u Teala`ya veremeyecekleri gibi, umutlarını kırdıkları dindar halk da bunu görmezden gelmeyerek hesabını onlardan soracaktır, sormalıdır" diye tepki gösterdi.
 
"Bu sorunu çözebileceği halde çözmemekte ısrar eden Hükümet bir yerlere yaranmak mı istiyor?" diye soran Şahin, "Hükümetin, Allah`u Teala`nın rızasını gözetmeleri ve kendilerini destekleyen kitleleri rahatlatmaları daha uygun olmaz mı? Bu basiretsizlikten ve körlükten kurtulmaları ve halkın sesine kulak kabartmaları gerekmez mi?" dedi
 
Açıklamanın sonunda Şahin, "Birçok STK`yı bünyesinde barındıran "Hak ve Özgürlükler Platformu" olarak başörtüsü sıkıntısı ortadan kaldırılıncaya, tesettür her alanda serbest oluncaya, okullarda karma eğitimden vazgeçilinceye kadar tepkilerimiz devam edecektir. İnanca yönelik bu haksızlıkların kaldırılmasını isteyen halkların sesi, avazı olacağız inşallah" ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir