• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Irak`tan Dönen TISİAD Heyetinden Kaymakama Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Silopi ilçe Kaymakamı Suat Demirci`nin makamında gerçekleşen ziyarete TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, TISİAD Silopi temsilcisi Reber Haşimoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve geziye katılan işadamları katıldı.

 

Silopi Kaymakamı Suat Demirci, ziyarette katılanların birer birer kendilerini tanıtmalarının ardından Irak gezisi hakkında TISİAD başkanı Nevaf Kılıç`tan bilgi aldı. Gezisini değerlendiren Kılıç ise iki kardeş ülke olarak tanımladığı Türkiye ve Irak arasında köprü görevini üstlenerek, işadamları arasında dostlukların pekiştirilmesini sağlanmasına büyük katkı sunduklarını söyledi.

 

Ziyaret sırasında dile getirilen organize sanayisi eksikliği için Silopi Kaymakamı Suat Demirci \"ileriye yönelik çalışmaları başlatmayı düşünüyoruz. Ayrıca ilçemize yatırımcıları nasıl çekebiliriz? Onu da düşünüyoruz.\"diye konuştu.

 

İki ülke arasında serbest bölge konusunda çalışmaların olup olmadığı sorusu için ise Kaymakam Demirci şunları söyledi: \"Şuan için böyle bir çalışmamız yok ancak düşünüyoruz. Bu bölge için insanların kaygıları var. Daha doğrusu güvenlik kaygıları var. Bunun da yatırımcılar ile yapılan diyaloglar ile çözülebileceğini düşünüyoruz. Öncelikle insanların bu bölgeyi tanımaları lazım. Buralara davet edilmeleri lazım. Yatırımcılar o zaman buraya gelirler. Daha önce hac görevini yerine getirecek vatandaşlara gösterilen ilgi ve sıcaklıkta olduğu gibi yatırımcılara buraların anlatılması gerekiyor. Güvenlik gerekçeli algıların ortadan kalkması lazım. Buralarda mısır tarlaları var. Buna yönelik ve benzeri yatırımlar yapılabilir. Tarım arazileri değerlendirilebilir.\"
Konuşmaların ardından Kaymakam Suat Demirci misafirlerini kapıda uğurladı. TISİAD yöneticileri de Mersin`e doğru yola çıktı. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir