• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Köy Elektriği Onarılıyor Ama Nasıl
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - İdil ilçesine bağlı Tepeköy sakinleri, yaşadıkları sorunları dile getirerek sorunlarının çözümü için yetkililerden yardım istedi. Köye 1983`te gelen elektrik, yılların verdiği tahribatla kış aylarında kullanılamaz duruma geldiğini ifade eden köy sakinleri, elektriğin sürekli kesildiği köyde, çok sayıda elektronik eşyanın bozulduğunu ifade ederek sorunlarının çözümü için harekete geçilmesini talep etti.

Köyün sıkıntılarını dile getiren köy muhtarı Muhittin Akman, sorunlarını buldukları her fırsatta yetkililere aktardıklarını ancak bu güne kadar herhangi bir girişimde bulunulmadığını ifade ederek başlıca sorunlarını şöyle sıraladı:

\"1 - Yıpranan Elektriğimizin onarılması
2 - Kanalizasyonların yapılması
3 - Köy suyunun yetersizliği ve ek bir sondajın vurulması
4 - Köy yolunun güzel yapılması
5 - 600`a yakın Öğrencimizin olması ve sadece 8 derslik okulumuzun olup yetersizliği ve yeni bir okulun yapılması
6 - Köy evleri (Taziye evi)`nin yapılması.\"

Elektrikler Onarılıyor
1983`te yapılan ve yılların geçmesiyle yıpranan elektrik tellerinin ve direklerinin tadilattan geçirilmesini isteyen muhtar Akman, \"Direklerin çoğu yamulmuş teller eklerle bağlanmış bu da, en küçük bir fırtınada tellerin kopmasına ve elektriğin kesilmesine sebep oluyor. Tüm köy tellerinin ve direklerin tadilattan geçirilmesi yerine sadece yol boyunda anahat direklerinin yapılması, bunun baştan savmadan başka bir şey olmadığını gösteriyor. Halbuki bölgede en çok elektrik faturalarını yatıran da köyümüzdür. Yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz\" dedi.

Su Yetersizdir
200 haneli köylerinin nüfusunun yaklaşık 2 bin olduğunu ifade eden Akman, \"İki adet sondaj kuyumuz ve iki su depomuz var fakat yetersizdir. Suyun yetersizliği ve su depolarının da az olması sebebiyle köyün hemen hemen yarısında çoğu zaman su akmamaktadır. Bu nedenle bazen sudan dolayı köy sakinleri arasında tartışmalar yaşanmaktadır. Köyümüzü yeşillendirmek istiyoruz fakat suyun yetersizliği buna engeldir.

Ayrıca köyümüzde 8 derslikli bir okulumuz vardır buna karşılık da 600`a yakın öğrencimiz mevcuttur. En az bunun gibi bir okula ihtiyacımız vardır. Tam 3 yıldır müracaatımız söz konusudur fakat hep geçiştiriliyor. Okul yapma emri gelmiş fakat nedense bir türlü yapılmıyor. Önceki senelerde okulumuzun eğitim seviyesi daha yüksekti. Öğrencilerin çoğalmasıyla okulun yetersiz kalması sonucu eğitim seviyesini düşmüş durumda\" diye konuştu.

Köy Evleri (Taziye Evi) Lazımdır
Köyün hem kalabalık ve hem de dağınık olması nedeniyle en az 3 adet köy evine ihtiyaç olduğunu belirten muhtar Akman, \"Özellikle taziye zamanlarında çok sıkıntı çektiğimiz oluyor. Devletin ilgili kurumlarından yardım bekliyoruz. Bunların dışında da daha çok sorunlarımız mevcuttur. Devlet kurumlarının sorunlarımızın giderilmesini için yardım etmesini bekliyoruz\" dedi. (M. Şerif Aşkın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir