• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Diyarbakır`ın Alt Yapısı İçler Acısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`da karla karışık yağan yağmur kentin alt yapı sorunlarını gün yüzüne çıkardı. Yağmur nedeniyle yollar çöktü, kanalizasyon boruları patladı. Kentin alt yapı sorunlarına tepki gösteren vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.

 

Diyarbakır`daki belediyelerin çalışmalarından şikayetçi olduklarını ifade eden vatandaşlar yağan yağmur ile birlikte yollarda yürümekte zorlandıklarını belirttiler. Havalimanı Caddesi, Cemiloğlu Caddesi, Zümrütevler, Otogar ve Yeni Hal Kavşağı civarındaki cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

 

Kentin yeraltı şebekesi yağışlar nedeniyle iflas ederken kanalizasyonlardan taşan atık sular caddeleri istila etti. Etkili olan sağanak yağış yolda çukurlar açtı, esnaf zarar gördü. Kısa süreli yağmur kentin alt yapı yetersizliğini gözler önüne serdi. Yeraltı şebekesinin yetersizliği nedeniyle rögarlardan taşan kirli sulardan etrafa pis kokular yayıldı.

 

Her yağmur yağdığında aynı sıkıntıyla karşılaştıklarını söyleyen çevre esnaflarından Eyüp Yılmaz, \"Kış mevsiminde mahallemiz havuz dolar gibi su doluyor. Memleketimize kimse sahip çıkmıyor. Yetkililer sahip çıkmıyor ve belediyeye söylememize rağmen hiçbir yetkili bu sorunu gidermiyor. Bizim istediğimiz memleketimizin güzel olmasıdır. Ama maalesef yetkililer kulak arkası yapmaktan başka bir şey yapmıyor\" dedi.

 

Diyarbakır`ın alt yapısındaki sıkıntıları dile getiren esnaf Ramazan Göktürk, \"Belediyenin yapmış olduğu alt yapıdan kaynaklanan sorunlar vardır. Belediye alt yapıyı iyi yapmadığı için her yerde su birikintileri oluşuyor. Yoldan geçen arabalar ve insanlar yolda gitmekte zorlanıyor. Yetkililer derhal alt yapıyı iyileştirmelidir. Şuan da az yağmur yağıyor, çok fazla yağmur yağdığı zaman vatandaşlar karşıdan karşıya geçmekte bile zorlanacaktır\" ifadelerini kullandı.

 

DİSKİ`nin bir hafta önce yaptığı çalışmalarla yolları bozduğunu bu nedenle sokaklarda göletlerin oluştuğunu belirten mahalle sakini Abdurrahman Taşkın ise, \"DİSKİ yollarımızı bir hafta önce su şebekesi çalışmasından dolayı yolu kazdı ama bir daha gelip yolu yapmadılar. Kısa süreli yağan bir yağmurdan dolayı kanalizasyonlarımız patlamış durumda. Caddelerde su göletleri oluştu ve yoldan geçen arabaların fışkırttığı pis sulardan dolayı hem buradan geçen vatandaşlar hem de bizler çok rahatsız oluyoruz. Yetkililerin bir an önce bu soruna bir çare bulmasını istiyoruz\" dedi. (M. Fatih Akgül/ M.Sait Adıyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir