• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Şanlıurfalılardan Mevlid kandilinde huzur, bereket ve barış temennileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyayı şereflendirdiği Mevlid Kandili'nin 1448. yıl dönümünü, Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da dua ve salavatlarla idrak edildi.

Şanlıurfalılar, Mevlid Kandilini idrak etme etmek için akşam namazının ardından çocuklarıyla birlikte başta Mevlid-i Halil Camii, Hz. Eyyüp Camii olmak üzere camilere akın ettiler.

Camiye giren vatandaşlara Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Mevlid Kandili münasebetiyle, Şanlıurfa Müftülüğü tarafından Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl Dergâh (Mevlid-i Halil) Camii'nde, Mevlid Kandili programı düzenlendi.

Yatsı namazından önce cami cemaatine vaaz veren önce Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı İbrahim Sancar, ailenin önemine dikkat çekti. Allah'ın aileyi bir emanet olarak verdiğini belirten Sancar, "Biz onları maddi ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi manevi olarak çok iyi bir eğitim vermeliyiz. Onlara Allah korkusunu, Allah sevgisini, Peygamber sevgisini ve vatan sevgisini vermeliyiz. Onları namuslu, iffetli, terbiyeli ve dürüst evlatlar olarak yetiştirmeliyiz." diye konuştu.

Yatsı ezanının okunmasıyla birlikte Cami İmamı İbrahim Onat tarafından yatsı namazı kıldırıldı.

Namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Türkçe mevlid, kaside, salavatlar okundu.

Etkinlik sonunda tüm İslam âlemi için dualar edildi.

Şanlıurfalılar programın ardından Mevlid Kandili ile ilgili duygularını paylaştı.

Tüm Müslümanların kandilini tebrik eden Ramazan Kerpiçli, "Mevlid gecesindeyiz. Namazımızı kıldık, ibadetimizi yaptık. Çok huzurlu bir gecedeyiz. Peygamber (Efendimizin sallallahu aleyhi ve sellem) doğum günüdür. Bu yıl da kavuştuk. Seneye de kavuşmayı Allah nasip eylesin. Herkesin Mevlid Kandili mübarek olsun." dedi.

"Peygamberimize bol bol salavatlar getiriyoruz"

Şanlıurfa'da kandil gecelerin çok güzel geçtiğini ifade eden Veysi Fırat, "Çok güzel bir yerde, Dergâh Camii'ndeyiz. Türkiye'nin ve dünyanın gözbebeğindeyiz. Burası İslam coğrafyasında, önemli bir yerdir. Ülkemizin gözbebeği olan Balıklıgöl içerisinde, Dergâh camisindeyiz. Bu maneviyatı güzel bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Ellerimizi açıp dua ediyoruz. Rabbim bütün İslam âlemine, bugünün yüzü suyu hürmetine, Peygamber Efendimizin doğumunun yüzü suyu hürmetine… İnşallah İslam âlemine huzur, bolluk, bereket, barış getirir. Ben buradan herkese sesleniyorum: 'Lütfen! Bu önemli gün ve gecelerde kalkıp Şanlıurfa'ya gelsinler. Şanlıurfa'da böyle günler çok farklı şekilde kutlanıyor. Bir gün önceden gelip Şanlıurfa'yı gezsinler, konaklasınlar. Urfa'yı daha güzel tanımış olurlar. Kültürünü daha iyi anlamış olurlar.' Herkesin kandili mübarek olsun. Peygamberimize bol bol salavatlar getiriyoruz."

"Elimizden geldiği kadar çocuklarımız ve kendimiz için dua etmeye çalıştık"

Bu mübarek gecede elinden geldiği kadar kendisi ve çocukları için dua ettiğini belirten Sadettin Ercan, "Bu mübarek gecede burada olmaktan çok huzurluyum ve mutluyum. Bu mübarek geceler yüzü suyu hürmetine ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar def olsun. İnsanlar sıhhat, selamet, sağlık ve mutluluk bulsun. Elimizden geldiği kadar çocuklarımız ve kendimiz için dua etmeye çalıştık. Rabbim inşallah kabul eder." ifadelerini kullandı.

Uzun yıllardır böyle bir ortamdan uzak olduğunu belirten Hacı Mehmet Portakal, "Ben 22 yıl İstanbul'da kaldım. 5 aydır evimi Urfa'ya getirmişim. Böyle bir ortamı çok özlemiştim. Bugün Peygamber Efendimizin doğum günü olduğu için bütün herkesin gecesi mübarek olsun. Allah kabul etsin." diye konuştu.

Muhammed Yazmacı ise duygularını şöyle ifade etti.

"Çok güzel duygular yaşıyorum. Bütün Müslümanlar burada toplanıyor. Bugün Müslümanların bayram günüdür. Bu gece 2 bin tane salavat çekiyorum. Namazımı da kıldım, duamı da ettim." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir