• DOLAR 32.519
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2478.674
  • ...
​Mevlid-i Nebi programında ailenin önemi anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla Hilvan'da yatsı namazının ardından camilerde "Mevlidi Nebi" programları düzenlendi.

Bağlar Mahallesi'nde bulunan Resulullah Camisinde Mevlid Kandili münasebetiyle bir araya gelen Müslümanlar geceyi ihya etti.

Hazreti Peygambere çekilen salavatlar ile başlayan program, Kürtçe okunan Mevlidi Şerif ile devam edip daha sonra ilahilerle devam etti.

"Mevlid-i Nebi" programı hakkında bir konuşma yapan Resulullah Camii imamı Zekeriya İldeğin, İslam'ın aileye vermiş olduğu önemden bahsedip herkesin üstüne düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

Zekeriya İldeğin, "Evlilik konusunda bizler sadece kız isteme merasiminde Allah ve Peygamberin istediği şekilde istiyoruz. Daha sonra sanki Allah ve Peygamber bu evliliğe karışmaz! Masraf yapılırken, düğün salonuna giderken, düğün salonunda toplum içinde yapılan şeylere Allah ve Peygamber karışmaz, niye? Çünkü hesabımıza gelmez. Nedense Allah ve Peygamberin nasıl bir evlilik istediği hesabımıza gelmez. Ondan sonrada sorunlar baş gösteriyor. Halbuki Allah Resulu 'iffetli kalabilmek için evlenen kişiye Allah mutlaka yardım eder' diye buyuruyor. Bir nevi Allah'ın koruması altındadır ama iffetli kalabilmesi şartıyla. Ama başka sebeplerden dolayı eğer evlilik yapılıyorsa ve özelliklede Allah'ın ve Peygamber'inin katılmadığı bir evlilik söz konusu ise elbette Allah yardım etmez. Evliliklerde çok fazla sayıda ve gereksiz masraflar yapılıyor o zaman sıkıntılar başlıyor." dedi.

Program cami İmamı Zekeriya İldeğin'in yaptığı dua ile sona erdi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir