• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
İnternet Kafeler Ahlakı Bozuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Çocuklarımızın, kontrol altında olmayan internet kafelerin tehdidi altında olduğu ile ilgili haberimizin ardından bir değerlendirme yapan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES)Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, yetkililerin internet kafe denetimleri konusunda görevlerini yerine getirmediklerini söyledi.
 
İnternet kafelerin ahlaki açıdan faydalarının olmadığını dikkat çeken Kaya," Ahlaki açıdan olumlu bir yanını göremiyorum, belli bir yaşa gelmiş öğrenciler için zaten sakıncalı ayrıca bazen bir eğitimci gözüyle değerlendiriyorum sanal ortamda restleşmeler küfürler, randevulaşmalar olumsuz yanlarını saymakla bitiremeyiz" dedi.
 
İnternet  Kafeler Sosyalleşmeyi Engelliyor
Sosyalleşmenin karşılıklı ilişkiler ile gelişeceğini belirten Kaya," Sosyalleşmenin, insanlar arasında doğru bir iletişimle kurulur jest, mimik ses tonu bakış ve dinleşmekle insan sosyalleşir, karşında kim olduğunu bilmediğiniz ya da ya da gözleri doğrumu söylüyor yalan mı söylüyor idrak edemediğiniz. Üstelik bir tanıdığın adına birisiyle konuşsanız bile o olup olmadığını bilemediğiniz bir iletişim şekliyle nasıl sosyalleşebilirsiniz?" şeklinde konuştu.
 
İnternette Bir Sürü Kirli Bilgi Var
Okuma denince akla kitap gelmesi gerektiğini vurgu yapan Kaya, ayrıca internet okumasının göze verdiği sıkıntının yanı sıra bir de bir sürü kirli bilginin içerdiğini söyleyerek, "Bir arama motorunda herhangi bir kavram girdiğiniz zaman, onunla ilgili doğru yanlış bir sürü bilgi karşınıza çıkıyor. Çocuk yaşta bir kimsenin doğru yanlışı fark etmesi de bir hayli zor. Ayrıca internetten çıktı alarak kimsenin bir şey öğrendiği de inandırıcı değildir" dedi.
 
İnternet kafelerin sağlık açısından zararlı olduğuna dikkat çeken Kaya,"Yasak olmasına rağmen internet kafelerde sigaranın içildiğine defalarca şahit olmuşum. Üstelik moustan tutun, klavyeye, kulaklığa kadar ortak kullanılan birçok materyal da bulaşıcı hastalıklara aracılık ediyor, maalesef denetim de zayıf olunca artık etraf bulaşıcı hastalıktan geçilmez bir hal alıyor" şeklinde ifade etti.
 
İnternet Kafe Denetimleri Artırılsın
Yeterli denetimlerin olmadığını söyleyen Kaya,internet kafelerin yeterince denetlendiği konusunda pek emin olmadığını söyleyerek, emniyettin davrandığını söyledi. Devletin de çocuklara gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini sözlerine ekleyen Kaya son olarak, "Kamu harcamalarına baktığımızda devlet çocuklarımıza bütçeden ayırdığı pay yüzde 1,64`dır. Biz büyükler çocukların haklarını koruma adına bu oranı yükseltip daha verimli ortamlar oluşturmalıyız ki çocuklar böyle yanlış yerlere ihtiyaç duymasınlar. Ancak devlet vazifesini ihmal ediyor diye çocuklarımızı kontrolsüz bırakma gibi bir lüksümüz olmayacağını ve çocuklarımıza daha fazla sahip çıkmamız gerektiğinin farkında olmamız gerekir" şeklinde konuştu. (Osman İçli-M.Sait Adiyaman/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir