• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Altan Tan`a Hüda-Par Sorusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BBC Türkçe bölümünden Engin Esen`in haberine göre, Altan Tan`a Taraf gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz`in Hüda-Par ile BDP arasında sorun çıkacağına dair görüşü hatırlatılması üzere, "Felaket senaryoları ortaya koymaya gerek yok" dedi.

Tan, şiddete başvurmadan siyasi mücadele yürütmenin ve parti kurmanın herkesin hakkı olduğunu vurgulayarak, "Kürt siyasetinde de önemli olan kimin neler söylediğidir. Yani bu ister AK Parti olsun, ister Hüda-Par olsun, ister BDP olsun; söylenecek sözler ve takip edilecek politikalar önemlidir." şeklinde konuştu.

Geçmiş dönemlerde Ergenekon ve PKK medyasının ortaya attığı iddialara atıfta bulunan Tan, "Perde arkasında karanlık ilişkiler kurmamak kaydı şartıyla herkesin siyaset yapma hakkı vardır. Tabi ki dünü unutmamak lazım ancak düne takılmamak lazım. Bugüne bakmak lazım" dedi.

Tan, Hüda-Par`ın kendini "Müslüman Kürtlere, Kürdistanlılara hitap eden" bir parti olarak tanımladığını belirterek, esas değerlendirmeyi ileride "somut politikalar ve program" üzerinden yapacaklarını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir