• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Mevlana Şeb-i Arus Töreniyle Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mevlana Kültür Merkezi`nde düzenlenen törene Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Başbakan Erdoğan`ın kızı Sümeyye Erdoğan, yerli ve yabancı çok sayıda konuk katıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in telgrafları okundu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek`in selamlama konuşmasıyla başlayan ``Şeb-i Arus`` töreni, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde sanatçı Ahmet Özhan`ın verdiği tasavvuf musikisi konseriyle devam etti.

Özhan`ın konser öncesi verdiği selama Başbakan Erdoğan ayağa kalkarak karşılık verdi. Konserin ardından Araştırmacı-Yazar Ömer Tuğrul İnançer`in mesnevi sohbetiyle devam eden tören sema gösterisiyle sona erdi.

-Şeb-i Arus: Düğün Gecesi-

Ölümü sevgiliye (Allah`a) kavuşmak olarak gören Mevlana`nın hayata gözlerini yumduğu 17 Aralık, ``Şeb-i Arus``, yani ``Düğün Gecesi`` olarak adlandırılıyor.


Türk ve İslam aleminin yetiştirdiği en büyük mutasavvıflardan Mevlana Celaleddin-i Rumi, 739. ölüm yıl dönümünde şiir, sema ve müzikle harmanlanmış ``Şeb-i Arus`` töreninde, farklı din, dil, ırk ve mezhepten insanları bir araya getirmeye devam ediyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir