• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
REZALETE ‘PEDAGOJİK KILIF’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İBB 4-12 yaş arası çocukların gittiği havuzları karma yapma kararı aldı. Seçimden önce havuzları karma yapmayacağım diyen Ekrem İmamoğlu bir sözünü daha kulak ardı etti. Belediye verdiği rezalet uygulamaya ise ‘pedagojik kılıf’ buldu. Ailelere uzmanların görüşü diyerek mesaj atan belediyenin kararı tepkiyle karşılandı.  Aile Danışmanı Saliha Erdim, “Çocukların karma havuzda yüzdürülmesi kesinlikle pedagojik açıdan uygun değildir. Böyle bir gereklilik yok!” dedi.

UZMAN GÖRÜŞÜYMÜŞ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 4-12 yaş arasında yüzme havuzlarında karma sisteme geçti. Karar hem aileler hem de eğitimciler tarafından tepkiyle karşılandı. Belediyenin ailelere gönderdiği mesajda, “Kız ve erkek çocuklarının birbirleriyle etkileşimlerinin sağlıklı, nitelikli ve dengeli bir şekilde sürdürülmesine dair kılavuzluk, çocukların hemcinslerinde olduğu gibi karşı cinsten akranlarıyla da pozitif bir bağ kurmalarına, sosyal becerilerinin güçlenmesine olanak sağlayacaktır. Uzman görüşleri doğrultunda, sağlıklı birey, sağlıklı toplum anlayışı temelinde spor branşlarında karma eğitim sistemini sürdürmeye karar verdiğimizi bilgilerinize sunar, sağlık ve spor dolu günler dileriz.” denildi.

PEDAGOJİK DEĞİL İDEOLOJİK KARAR!

Aile Danışmanı Saliha Erdim, “4-12 yaş çocukların mahremiyet eğitimi açısından en önemli yaşlarıdır. Çocuklarımız zaten okullarda karma eğitim görüyorlar. Eğer mesele pedagojik ise çocuklarımız karma eğitimle bununla karşılaşıyorlar. Ama çocukların karma havuzda yüzdürülmesi kesinlikle pedagojik açıdan uygun değildir. Havuzlarda karma yüzme eğitimi verilmesini de doğru bulmuyorum. Böyle bir gereklilik de yok. Buna karar verenler kendi ideolojilerine uygun olduğu için pedagojik görüşü öne çıkardıklarını düşünüyorum. Çocukların ahlaki gelişimleri açısından da karma havuzlarda eğitim görmeleri uygun değildir.” dedi.

ERDİM: ÇOCUKLARINIZIN AHLAKİ VE MANEVİ EĞİTİMİNE DİKKAT EDİN

Aileleri karma havuz konusunda uyaran Erdim şöyle konuştu; “Bu konuda ailelere önemli rol düşüyor. Karma havuz pedagojik gereklilik değildir. Bu noktada aileler belediyeye yönelik şikâyetlerini ve isteklerini iletebilirler. Aileler çocuklarını ayrı ayrı havuzlara gönderme hakkına sahip ve bu hakkı sonuna kadar istemeliler. Havuzların kız ve erkek olarak ayrı ayrı olmasını ısrarla istemeliler. Maddi açıdan imkânları olanlar ise eğer isterlerse özel havuzlarda çocuklarına yüzme eğitimi verdirebilirler. Ama bir kez daha altını çizerek söylüyorum; karma havuzlar pedagojik gereklilik değildir. Havuzlarda karma sisteme geçilmesi çocuklarını inancına göre eğitmek isteyenlerin hakkını gasp etmektir. Aslında çocuğu olumsuz etkileyen taraf, çocuğun inancından dolayı haklarının elinden alınmasıdır. Aileler çocuklarının ahlaki ve manevi eğitimine dikkat etmeliler.”

SEÇİMDEN ÖNCE ‘KARMA OLMAYACAK’ DEMİŞTİ

CHP’li İmamoğlu, karma havuz sistemini getireceği iddialarını reddetmiş ve Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde açtığı spor salonlarını referans göstererek şöyle konuşmuştu: “Neymiş efendim kadını erkeği aynı yerde havuza girecek. Yahu kardeşim ben 2 tane havuz açtım. Saatleri ayrı, günleri ayrı.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir