• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Rusya'dan ABD'ye 'delil' çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bağdadi'nin Nusra’nın kontrolündeki topraklarda bulunduğuna dair delil sunulması çağrısında bulunan Konaşenkov, "Bağdadi'nin Suriye El Kaide'sinin kontrolündeki topraklarda huzurlu bir şekilde bulunmasına dair en azından ABD veya operasyonun başka katılımcılarının kimi doğrudan kanıtları sunmasını gerektiriyor." dedi.

Operasyona ilişkin çelişkili ifadelerin kullanıldığını dile getiren Konaşenkov, "Bu operasyonda yer alan doğrudan katılımcı ve ülke sayısındaki artış ve her birisinin tamamen çelişkili ayrıntılar vermesi, operasyonun gerçek ve başarılı olduğuna dair soru işaretleri ve şüpheler doğuruyor." ifadelerini kullandı.

Trump’ın, "Ruslar, onların kontrolünde olan bölgeden geçeceğimizi biliyorlardı" sözünü anımsatan Konaşenkov, "Bu operasyon sırasında ABD savaş uçaklarının İdlib gerilimi azaltma bölgesi hava sahasından geçişine yardımcı olunduğuna dair hiçbir bilgimiz yok." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir