• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
İnsani yardım TIR'ları dualarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından "Barış Pınarı Harekatı"na sınır olan ilçelerdeki ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırılmak üzere "Birliklerimiz Birlikteliğimizdir" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında hazırlanan 35 TIR'lık insani yardım düzenlenen törenle Gaziantep'ten dualarla uğurlandı.

İçerisinde battaniye, halı, ayakkabı, giyim eşyası ve gıda gibi temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı 35 TIR'lık insani yardım malzemesi, Kızılay koordinasyonunda Suriye sınırındaki ilçelerde yaşayan ihtiyaç sahibi 250 aileye dağıtılacağı belirtildi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binası önünde düzenlenen törende konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, kampanyayı düzenlemekten onur duyduklarını söyledi.

Gülle, Türkiye'nin dört bir tarafında temsil edilen ihracatçı birliklerin, kampanyaya destek verdiklerini belirterek, "Birliklerimiz Birlikteliğimizdir" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 35 TIR'lık insani yardım hazırlandığını belirtti.

Gülle, "İhtiyaç sahiplerine, çocuklarımıza hediyeler getirdik. İhracatçı birlikleri olarak bu gönül harekatında da yer almaktan son derece mutluyuz ve gururluyuz. Ülkemizin terörden kurtulması adına verilen mücadeleyi bir kez daha tebrik ediyoruz. Temsil etmekten büyük bir gurur duyduğum ihracat ailesinin bu kadirşinaslığını ve desteğini buralarda göstermekten dolayı da son derece mutluyuz." dedi.

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan ise "Biz Türkiye olarak birbirimize yeteriz" düşüncesiyle yola çıktıklarını ve bir hafta içerisinde 35 TIR'ın hazırlandığını belirterek, TIR'ların içerisinde temel gıda maddelerinin yanı sıra yaşam malzemelerinin yer aldığını söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de konuşmasında kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin'in yaptığı duanın ardından insani yardım TIR'ları dualarla bölge ilçelerine doğru yola çıktı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir