• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Sınırda bir araçta ele geçirilen maymunlar Gaziantep'e getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı'nda Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan bir otomobilde yapılan aramada, makak cinsi 2 maymun ele geçirildi. Maymunlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi. Her iki maymun bakımsız kaldıkları için yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

İki gün önce Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilen makak cinsi maymunların durumu ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Habur Sınır Kapısı'nda yakalanarak el konulan 2 maymun türünün inceleme sonucunda "makak" olduğunun belirlendiğini dile getirdi.

Biri dişi, biri erkek olan yavruların yaklaşık 2 aylık olduklarını belirten Özsöyler, "Bu yavru maymunlar bize getirildikten sonra kan tahlillerini yaptık, akciğer filmlerini çektik. Yani tüm kontrollerini yaptık. Hayvanlar gümrükten geçerken yolda biraz hırpalandıkları için yoğun bakım ünitesine aldık. Burada gerekli bakımlarını yaptık. Şimdi küçük bir kafese aldık. Burada bakıcılar tarafından günde 4-5 kez meyveler, protein yönünden zengin süt ve gıdalarla besleniyor." dedi.

Yaban hayvanlarının evde beslenmeye uygun canlılar olmadığına işaret eden Özsöyler, "Bu tür yaban hayvanların mutlaka doğal ortamlarında veya hayvanat bahçelerinde olmaları gerekir. Ev ortamında bakılması yasal değildir ve cezai müeyyideleri vardır. Bu hayvanlar 20-25 kiloya kadar çıkıyorlar. Bizde de büyümüş olan bireyler var ama bunlar çok küçük oldukları için belli bir olgunluğa ulaşana kadar bakımlarını yapacağız. Bunların büyümeleri 1,5-2 yılı bulur." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir