• DOLAR 32.262
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2395.816
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Güneydoğu Ekspres: Batman`da Ak Parti`ye Katılım
Batman`da DSP`nin milletvekili adayları ile il teşkilatı AK Parti`ye katıldı. AK Parti seçim lokalinde düzenlenen, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in de katıldığı törende, DSP Batman milletvekili adayları Kadri Yaman, Üzeyir Çelik, Mehmet Tahir Türk ve Yusuf Yalçın ile parti il ve merkez ilçe teşkilatı üyeleri AK Parti`ye geçti.

"Kasımpaşa üslubuna karşı Alipaşa üslubu"
Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok`u Diyarbakır milletvekili adayı Altan Tan, Başbakan`ın Diyarbakır ziyareti dahil Kürt sorunu ile ilgili ifadelerini eleştirdi. Tan, "Başbakan çok kötü bir yola girdi. Çok entelektüel tahliller yapabilirim, fakat hiç canım istemiyor. Diyarbakır`ın Alipaşa semtinde büyüdüm. Başbakan`a Alipaşa üslubu ile cevap vermek istiyorum" dedi.

Özgür Haber: Başsavcıdan Kürtçe Açılımı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Dicle Üniversitesi`nde düzenlenen bir törende, Kürtçe ve çeşitli dillerde şarkılara eşlik ettikten sonra, "2006 yılında buraya ilk geldiğimde böyle bir programa katılmış olsaydım ve burada böyle bir parça söylenmiş olsaydı bu töreni terk eder, bu parçayı söyleyen herkesi gözaltına alır, tutuklatırdım" dedi.
M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir