• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-04 Haziran 2011 Cumartesi Gaziantep yerel basınında çıkan bazı haber özetleri şöyle;

Olay gazetesi; Aslan ve Konukoğlu`ndan birlik Çağrısı
Uluslar arası 6.;Komşu Ülkeler Fuarı kapsamında "komşu ülkeler arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi" konulu panel düzenlendi.
Fuara katılan yerli ve yabancı firmaların temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelin açılışında konuşan Gazinatep Ticaret Odası(GTO)yönetim kurulu başkanı Mehmet aslan, Günümüzdeki hiçbir ülkenin kendi imkanlarıyla insanlarının refahını sağlama imkanın kalmadığını söyledi.
Konuşmasında gelişmiş ülkelerin toplam ticaretinde komşularıyla yaptıkları ticaretin büyük pay sahibi iolduğuna dikat çeken Başkan Aslan, "Dünyaya bakın. Okyanusun diğer tarafında ABD,Kanada,Meksika,Orta Amerika ülkeleri birbirlerini korumuşlar.ve toplam ticaretlerinin yüzde 60`ını birbirleriyle yapıyorlar." dedi
Okul bastılar
Okul kantinine borcuna karşılık ailesinin altınlarını götürdüğü ileri sürülen kız öğrenci Aysel T.`nin durumu anlattığı aile, öfkelenip okul bastı.
Okul kantinine olan borcunu ailesinden habersiz evden getirdiği altınlarla ödemeye kalkışan kız öğrenci olay çıkarttı.Aile ile kantincilerin yakınları arasında çıkan kavgada 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.olay 8 Şubat Mahallesinde meydana geldi.
Süne Mücadelesi Startı
Gaziantep Tarım il Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerin ardından tesbit edilen bölgelerde süne ile mücadele başlatıldı.
Ayıntab Gazetesi; "Gaziantep İhracatta Tarih Yazıyor"
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu,Gaziantep`in ihracatta "Tarih yazdığını" belirterek, "inanıyorum ki, şu saatte en az 50 Gaziantepli sanayici ve ihracatçı, Pazar arayışı için onlarca ülkeye gitmek amacıyla uçaktadır."dedi.
Hindistanlı Patel, Müslüman olarak Ahmet ismini aldı
Hindistanlı Sher Ans Patel, Gaziantep il Müftülüğü`nde düzenlenen törenle Ahmet ismini alarak Müslüman oldu. Türkiye`ye sığınmacı olarak gelen ve Gaziantep`te İkamet eden Hindistanlı Sher Ans Patel,Kelimi Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Ahmet ismini aldı.
Telgraf Gazetesi; Tramvay Tepkisi
Demokrasi Meydanı`ndaki mitingin artından evlerine tramvayla gitmek isteyen vatandaşlar iddiaya göre bir durak sonra tramvay arıza yaptı diyerek indirildi.boşalan tramvay yoluna devam edince vatandaşlar tepki gösterdi.vatandaşlar ray hattına girerek seferlere devam eden tramvayların yolunu kesti.
Enflasyon Gaziantep`e Uğramadı
Türkiye İstatistik Kurumu(TUİK)Tüketici fiyatı endeksine(TÜFE) göre de,Türkiye genelinde yüzde 2,42 aylık fiyat artışı açıklarken, Gaziantep Fiyat artışının en az olduğu il olarak kayıtlara geçti.
Hopa Protestocularına destek
Artvin Hopa İlçesindeki olayları protesto etmek amacıyla yürüyen KESK şubeler Platformu üyelerine, MHP ve CHP`liler destek verdi.
Doğuş Gazetesi; "Hopa" Protestocularına MHP`lilerden Alkış
Artvin Hopa İlçesindeki olayları protesto etmek amacıyla yürüyen KESK şubeler Platformu üyelerine, MHP ve CHP`liler destek geldi.
Gaziantep Büyükşehir belediyesi`nin lideri olduğu Sumpa-med projesi kapsamında `kentsel Hareketlilik için sorumlu makamlar ve kuruluşlar` konulu konferanslar Ürdün`ün Başkenti Amman`da ve İrbid kentinde düzenlendi.

 

Hakimiyet Gazetesi; Suni Gölet Gelecek yıl hizmete girecek
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Dülük baba mesire alanında biyolojik gölet çalışmasının devam ettiğini, göletin gelecek yıl hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
Şefik Mert-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir