• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Kaldırımlar ve yaya geçitleri yayalarındır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te, trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla yürütülen “Yaya Geçidi Önceliği” nöbet uygulamasına katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sürücülere ve vatandaşlara trafik kurallarını anlatan broşürler dağıttı.

Tahmazoğlu, Gaziantep Lisesi önündeki kavşakta öğrencilerle birlikte otobüsteki vatandaşlara ve araç şoförlerine çikolata ikram edip broşür dağıtarak yayalara öncelik tanımalarını istedi.

Uygulamanın ardından açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, “Öncelikle İçişleri Bakanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ olarak ilan edildi. ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla Başkarakol kavşağında yayalara ve şoförlere dönük bilinçlendirme çalışması yaparak onlara broşürler dağıttık. Kaldırımlar ve yaya geçitleri yayalarımızın. Özellikle sürücülerimizin araç kullanmadıkları zaman bir yaya olduğunu düşünerek, yayalara öncelik vermesini, geçiş hakkı tanımasını, can güvenliği açısından hatırlatıyoruz. Buna uyan şoförlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu bilinçlendirme çalışması tüm Türkiye’de aynı anda yapıldı. Biz de trafik polislerimiz, Gaziantep Lisesi öğrencilerimizle birlikte bu etkinliğe katıldık. İnşallah hiçbir trafik kazasının olmadığı herkesin güvenle seyahat ettiği bir yıl olmasını diliyorum.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir